Sınırda neler oluyor?: 1 ölü

Van'ın Çaldıran ilçesinde gece İran sınırında bulunan Soğuksu köyü Uzunyol mezrasında sınırı geçtiği ve "dur" ihtarında bulunulduğu öne sürülen 3 kişinin üzerine ateş açıldı.Olayda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Çaldıran Kaymakam Vekili Metin Esen, olayla

Sınırda neler oluyor?: 1 ölü

Van'ın Çaldıran ilçesinde gece İran sınırında bulunan Soğuksu köyü Uzunyol mezrasında sınırı geçtiği ve "dur" ihtarında bulunulduğu öne sürülen 3 kişinin üzerine ateş açıldı.

Olayda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Çaldıran Kaymakam Vekili Metin Esen, olayla ilgili savcılığın başlattığı soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

İddiaya göre dün (cumartesi) gece Çaldıran'ın İran sınırındaki Soğuksu köyü Uzunyol mezrasında sınırı geçen Ercan Uca (29), Nejdet Çiftçi ile İbrahim Ecevet'e "dur" ihtarında bulunuldu. Ardından açılan ateş sonucu Ercan Ula hayatını kaybetti, Çiftçi ve Ecevet ise yaralandı.Askerler tarafından Çaldıran Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Ölen Ercan Uca'nın Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde otopsisi yapıldı. Morg önünde bekleyen Uca'nın yakınları ağıtlar yaktı. Ayakta durmakta zorlanan baba Zeki Uca, oğlunun Türk askerleri tarafından açılan ateş sonucu öldüğünü ileri sürerek, "Oğlumun yanında hiçbir şey yoktu. Ne silah ne de mazot. Allah kabul etmesin. Olayın araştırılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyorum. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Ben şimdi oğlumun yetimlerine ne diyeceğim" dedi.

"KURŞUN SIRTINDAN GİRMİŞ"

Otopsiye katılan ailenin avukatı Cemal Demir ise kurşunun 4 çocuk babası Ercan Uca'nın sırtından girdiğini belirterek, "Giriş deliği son derece küçük çıktığı delik son derece büyük. Tek kurşunla öldürülmüş.

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca insan hakları kuruluşları ile olay yerinde incelemelerde bulunup rapor hazırlayacağız. Görgü tanıklarının anlatımına göre çobanlık yaparken ateş açılmış. Sınır ihlali olsa bile bir insanın ölümüne gerekçe olamaz. Ulusal yargıya taşıyacağız. Ulusal yargı içinde hak arayacağız. Ulusal yargının gerekli araştırmayı yapacağına inanıyoruz. Eğer beklediğimiz gibi araştırma yapılmazsa uluslararası yargıya taşıyacağız" diye konuştu.

Morgdan alınan cenaze defnedilmek üzere Uzunyol Mezrası'na götürüldü. Çaldıran Kaymakam Vekili Metin Esen, olayla ilgili savcılığın başlattığı soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler