Sınırda hareketlilik başladı

PKK Terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlar kapsamında başlatılan sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerde hareketlilik yaşanıyor. Hakkâri merkezi ve Çukurca ilçesinin birçok köy ve mezrasında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının a

Sınırda hareketlilik başladı

PKK Terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlar kapsamında başlatılan sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerde hareketlilik yaşanıyor.

Hakkâri merkezi ve Çukurca ilçesinin birçok köy ve mezrasında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından bu defa sınır boylarında büyük bir hareketlilik gözlendi.
 
Hakkâri Valiliği tarafından bazı köy ve mezralar da ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile beraber birçok köy ve mezra didik didik arandı. Köy ve mezraların kontrol altına alınması ile birlikte güvenlik güçleri sınır boylarında olağanüstü güvenlik önlemi aldı.
 
Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından ardı ardına kalkan helikopterlerin Çukurca ilçesi sınır boylarında kademeli olarak devriye görevi yaptığı belirtildi. Olası örgüt üyelerinin sızmalarına karşı önlemi elden bırakmayan güvenlik güçleri, sınırda kuş uçurtmuyor. Sınır boylarında gece gündüz eli tetikte bekleyen güvenlik güçlerinin obüs top namlularını ise her türlü ihtimale karşı sınır boylarına çevirdiği belirtildi. Kara ve havadan hareketliliğin devam ettiği Hakkari kırsalında, savaş uçaklarının ise yer yer örgüt mensubu kamplarının bulunduğu noktaları ateş altına aldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler