Sınırda gerginlik

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollarla geçmeye çalışan 1000 kişilik bir gruba müdahale edildiğini açıkladı. Aynı bölgede başka bir kaçakçı grubuna da müdahale edildiği, grubun kaçarken ateşe verdiği mazot bidonları nedeniyle bir a

Sınırda gerginlik
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollarla geçmeye çalışan 1000 kişilik bir gruba müdahale edildiğini açıkladı.
 
Aynı bölgede başka bir kaçakçı grubuna da müdahale edildiği, grubun kaçarken ateşe verdiği mazot bidonları nedeniyle bir askerin yaralandığı belirtildi.
 
Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;
 
"Türkiye-Suriye Hududunda, Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde; saat 04.00 sularından itibaren, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan kaçakçı ve sığınmacılardan oluşan yaklaşık 1000 kişilik bir grup tespit edilmiştir. Gruba bölgede görev yapan 2 adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ve 2 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı ile müdahale edilmiş, grubun ikaza uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açılmıştır. Uyarı ateşi üzerine grup zırhlı araçları taşlayarak Suriye tarafına geri çekilmiştir."
 
1 ASKER AĞIR YARALANDI
 
"Aynı bölgede sabah saatlerinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan yaklaşık 150 kişilik bir kaçakçı grubuna 1 adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ve 1 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı ile müdahale edilmiştir.
 
Müdahale sonucu söz konusu grup Suriye tarafına kaçarken olay bölgesinde bıraktıkları dolu mazot bidonlarını ateşe vermişlerdir. Çıkan yangında, bir personelimiz alevlere maruz kalmış; el, yüz ve bacaklarında üçüncü derecede yanık meydana gelmiştir. Devlet Hastanesinde ilk tıbbi müdahalesi yapılan personel, bilahare Adana Özel Estetik Plastik Cerrahi Hastanesine sevk edilerek, anılan hastanede tedavi altına alınmıştır. Anılan personelimizin hayati tehlikesi devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler