Sınırda ateşkes sonrası son durum

Terör Örgütü DAEŞ kontrolündeki Halep'in Cerablus kenti ile Fırat'ın doğusunda kalan YPG güçleri arasındaki çatışmalar, ateşkesin dördüncü gününde uzaktan uzağa karşılıklı atışlarla sürüyor.

Sınırda ateşkes sonrası son durum

Terör Örgütü DAEŞ kontrolündeki Halep'in Cerablus kenti ile Fırat'ın doğusunda kalan YPG güçleri arasındaki çatışmalar, ateşkesin dördüncü gününde uzaktan uzağa karşılıklı atışlarla sürüyor.

Rusya ve ABD'nin girişimleri sonucu Suriye'de ateşkes kararının dördüncü gününde DAEŞ ve YPG güçleri arasındaki taciz atışları sürüyor. Uzaktan uzağa yapılan karşılıklı atışlar, Suriye sınırındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesinden de zaman zaman duyuluyor. Ağır silahlarla gerçekleştirilen karşılıklı atışların, genellikle akşam ve gece saatlerinde yapıldığı bildirildi.

"ATEŞKESİ BİZ DE İSTİYORUZ"

Suriye'de 2011 yılından bu yana devam eden ve binlerce insanın ölümüne neden olan iç savaşın sona ermesi ve çatışmasızlık sürecinin başlatılması için alınan ateşkes kararı sonrası Suriyelilerin yanı sıra Türk vatandaşların da umutlu olduğu gözlendi. Terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan, Halep'e bağlı Cerablus kenti karşısındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesinde yaşayan bölge halkı da her gece bomba sesi ile uyanmaktan bıktıklarını belirterek, ateşkese uyulmasını istedi.

Suriye'de yaşanan çatışmalardan huzursuz olduğunu belirten Güneş Yılmaz, "Dün gece saat 3.00'te yine bomba sesleri vardı, uyandım baktım Cerablus tarafında çatışma vardı. Ateşkes olsa bizde rahat ederiz artık" şeklinde konuştu.

Savaşa, bomba seslerine ve ölümlere acı bir şekilde alıştıklarını söyleyen Şenel Yılmaz ise "Suriye'de gerçek bir ateşkes olsa, Suriyeliler ülkelerine dönerler biz de rahat ederiz onlar da. Her gece bomba sesleri ile uyanıyoruz, artık ateşkes olmasını istiyoruz" dedi.

POLİSLER ALARMDA

Karkamış ilçesinde polis ekipleri ise belirli aralıklarla yaptıkları uygulamalarla sınırdan kaçak geçişleri önlemeye çalışıyor. Polis ekipleri, son dönemlerdeki canlı bomba ve bombalı araçlar yönündeki istihbaratlar nedeniyle araçları didik didik arıyor. Sürücü ve araç içerisindeki kimlik bilgilerini ve suç kayıtlarını da kontrol ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler