Sınırda askere taciz ateşi

Genelkurmay Başkanlığı, sabah saatlerinde Şırnak Uludere, Gülyazı Köyü yakınlarında görevli personele, Irak tarafından açılan taciz ateşinin, karşılık verilmesinin ardından kesildiğini, olayda herhangi bir zayiat meydana gelmediğini duyurdu.Genelkurmay Ba

Sınırda askere taciz ateşi

Genelkurmay Başkanlığı, sabah saatlerinde Şırnak Uludere, Gülyazı Köyü yakınlarında görevli personele, Irak tarafından açılan taciz ateşinin, karşılık verilmesinin ardından kesildiğini, olayda herhangi bir zayiat meydana gelmediğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, bugün saat 08.40'ta bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından; Şırnak Uludere Gülyazı Köyü Şirit Yaylası bölgesinde kaçakçılık faaliyetlerine engel olmak maksadıyla keşif/gözetleme ve pusu/dinleme faaliyeti icra eden 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı Çakırsöğüt ve Salatalıkpınarı mevkisinde, aynı maksatla görevlendirilen 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarına, sınırın Irak tarafında bulunan 1872 Rakım Tepe bölgesinden taciz ateşi açıldı.

 Ateşe, Beyaz Tepe Üs Bölgesindeki hafif ve ağır silahlarla anında karşılık verildiği ifade edilen açıklamada, karşı ateşler üzerine, taciz ateşlerinin kesildiği ve olay esnasında zayiat meydana gelmediği kaydedildi.

TSK'NIN GÜNLÜK FAALİYETLERİ

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere de yer verildi. Buna göre dün, Karadeniz Uyumu Harekatında görevli TCG YILDIRAY Batı Karadeniz’de, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatına iştirak eden TCG BODRUM, Lübnan açıklarında karakol icra etti.

Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli TCG GEMLİK, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Kıbrıs Adası güneyindeki "sözde" petrol-doğalgaz arama ruhsat sahalarında sondaj çalışmaları yapan Bahama bayraklı SAIPEM-10000 isimli platform gemisini 5 deniz mili (9 kilometre) mesafeden izledi.

NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’de görevli TCG TURGUTREİS, orta Akdeniz'de "Etkin Çaba Harekatı" gerçekleştirdi.

Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'ndeki faaliyetlere iştirak eden TCG BÜYÜKADA, Karaçi liman ziyareti hitamında Pakistan Deniz Kuvvetleri unsurları ve bir deniz karakol uçağının iştirakiyle geçiş eğitimi yaptı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 6 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu, Sahil Güvenlik Komutanlığı bir gemi ile Doğu Akdeniz’de durumsal farkındalığı artırmaya yönelik keşif ve gözetleme görevi icra etti.

Komutanlık, 3 bot ile Türkiye-Suriye yan hududunda deniz trafiğinin kontrolü görevi gerçekleştiriyor.

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2’de görevli TCG ANAMUR'un, İspanya'nın La Coruna limanını ziyareti sürerken, TSK unsurları, Pakistan'da 27 Şubat'a kadar sürecek Ayyıldız SAT Tatbikatına katılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem