Sınırda 680 kişi yakalandı

Yasa dışı yollarla sınırlardan geçmeye çalışan 680 kişi yakalandı.   Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli sınır olayları ve günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından Suriye

Sınırda 680 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırlardan geçmeye çalışan 680 kişi yakalandı.  
 
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli sınır olayları ve günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.
 
Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından Suriye'den yurda girmeye çalışan 602 ve Türkiye'den bu ülkeye geçmeye çalışan 2 kişi yakalandı.
 
Ayrıca, Irak'tan yurda geçmeye çalışan 16, Türkiye'den Yunanistan'a girmeye çalışan 49, Bulgaristan'a geçmeye çalışan 11 olmak üzere 680 kişi yakalandı, 712 karton sigara ve 127 büyükbaş hayvan ele geçirildi. 
 
- F-16 uçakları taciz edildi
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki F-16 uçağıyla Suriye hududu ve Şanlıurfa Suruç bölgesinde hava muharebe devriye uçuşu icra edildi.
 
Altı F-16 uçağı da Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu gerçekleştirdi. Bu görev esnasında iki Türk F-16 uçağı, Yunanistan'a ait iki M-2000 uçağı tarafından bir dakika süreyle radarları kilitlenerek taciz edildi. Angajman kuralları gereğince tacize aynı şekilde karşılık verildi.
 
Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 botla Türkiye-Suriye yan hududunda deniz trafiği kontrol görevi, iki gemiyle de Ege ve Akdeniz'de durumsal farkındalığı artırmaya yönelik, Türk deniz yetki alanlarının kontrolü maksadıyla keşif gözetleme görevi icra edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem