Sınır tanımayan doktorlar Afrika’ya gitti

Afrika'nın önümüzdeki yüzyıl içindeki gelişimine ve dönüşümüne katkı sağlayacak projelerle büyük bir adımın öncüsü olmak üzere 2015'in Şubat ayında kurulan Tüm Afrika'nın Dostları Derneği (TADD) ve Gönüller Hareketi Afrika'ya gitti.1. Uganda Sağlık Organi

Sınır tanımayan doktorlar Afrika’ya gitti

Afrika'nın önümüzdeki yüzyıl içindeki gelişimine ve dönüşümüne katkı sağlayacak projelerle büyük bir adımın öncüsü olmak üzere 2015'in Şubat ayında kurulan Tüm Afrika'nın Dostları Derneği (TADD) ve Gönüller Hareketi Afrika'ya gitti.

1. Uganda Sağlık Organizasyonu adı verilen çalışma için 19 kişiden oluşan ekip, Türk Hava Yolları'na ait uçakla Uganda'ya gitti. Ekibin liderlerinden Uzman Doktor Bilgehan Güntekin, havalimanında İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Uganda'da yapacakları operasyonların detayları hakkında bilgiler verdi. 10 gün sürecek olan organizasyonda ameliyat, sünnet, muayene ve Ugandalı sağlık personellerine eğitim vereceklerini söyleyen Dr. Güntekin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"AFRİKA FARKINDALIĞINI ÖNE ÇIKARMAK İÇİN KURULDUK"

"1000'e yakın sünnet, 100 büyük ameliyat, 500 diş muayenesi, 2000-3000 arası poliklinik muayenesini hedefliyoruz. Bu organizasyon Sağlık Bakanlığı ve Türk Hava Yolları'nın desteği ile yapılıyor. Biz Tüm Afrika'nın Dostları Derneği olarak bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. İçimizde çok tecrübeli arkadaşlar var. Bu sağlık organizasyonu olarak yaptığımız ilk seyahatimiz fakat son olmayacak inşallah devamı gelecek. Afrika'da belirlediğimiz birçok noktaya seyahatlerimiz devam edecek. Oradaki kardeşlerimize sağlık hizmeti ve sağlık eğitimi götürmeye devam edeceğiz. TADD olarak Afrika farkındalığını öne çıkarmak için kurulmuş bir derneğiz. Afrika ile eğitim, sağlık, ekonomik alanlarda işbirliğini artırma ve yardımlar konusunda faaliyet gösteriyoruz."

Ekip liderlerinden olan Uzman Doktor İbrahim Ulusoy ise yeni bir dernek olduklarını belirterek, Afrika'da yaşayan yardıma muhtaç insanlara hizmet etmek için Afrika'ya gittiklerini söyledi. Sağlık ekibinin uyumlu çalışma içinde olduğunu ifade eden Ulusoy, "Bizlere yeni Türkiye yolunda hedefler çizen muhterem Cumhurbaşkanımıza en derin şükranlarımı arz ediyorum. Başbakanımız ve Sağlık Bakanımız bize çok destek verdi. Özellikle Türk Hava Yolları'na çok müteşekkiriz. Güzel bir yolculuk, hayırlısı ile sonuçlandırılacaktır diye umut ediyorum" dedi.

Sınır tanımayan doktorlar Afrika’ya gitti

Sınır tanımayan doktorlar Afrika’ya gitti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem