Sınır Ötesi Operasyon Hazırlığı

 Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'ne bugün Eskişehir, Bandırma ve Amasya'dan gelen 20'den fazla savaş uçağı bir bir alana iniş yaptı. PKK terör örgütüne ait kamplara en etkili operasyonları düzenleyen 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8.

Sınır Ötesi Operasyon Hazırlığı

 

Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'ne bugün Eskişehir, Bandırma ve Amasya'dan gelen 20'den fazla savaş uçağı bir bir alana iniş yaptı.
 
PKK terör örgütüne ait kamplara en etkili operasyonları düzenleyen 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'ne takviye savaş uçakları gönderildi.
 
Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı gece görüş ve vuruş kabiliyetine sahip "Yarasa" olarak adlandırılan 161. Bombardıman Filosu, Amasya'dan kalkan "Tunç" olarak adlandırılan 151. Bombardıman Filosu, Amasya'dan gelen "Akıncı" olarak adlandırılan 152. Önleme Filosu ve Eskişehir'den gelen "Panter" olarak adlandırılan 111. Saldırı Filosu Diyarbakır'a geldi.
 
20'den fazla savaş uçağının geldiği Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda hareketli saatler yaşanırken, Hakkari'de başlayan kara operasyonuna havadan destek verme amaçlı geldikleri öğrenildi.
 
Hakkari'de 7 taburun katılımı ile PKK terör örgütüne yönelik başlayan operasyona destek vermek amacıyla gelen savaş uçakları, Diyarbakır'daki Pars ve Atmaca filosuna da destek verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem