Sınır dışı edilen Uygur Türkleri Türkiye'de

Tayland tarafından sınır dışı edilen 4’ü kadın 4’ü çocuk 8 Uygur Türkü İstanbul’a geldi. Tayland’da sığındıktan sonra Çin’e iade edilmesi için sınır dışı edilen ancak Cansuyu Derneği temsilcileri aracılığı Türkiye’ye doğu yola çıkan 4’ü kadın 4’ü çocuk 8

Sınır dışı edilen Uygur Türkleri Türkiye'de
Tayland tarafından sınır dışı edilen 4’ü kadın 4’ü çocuk 8 Uygur Türkü İstanbul’a geldi.
 
Tayland’da sığındıktan sonra Çin’e iade edilmesi için sınır dışı edilen ancak Cansuyu Derneği temsilcileri aracılığı Türkiye’ye doğu yola çıkan 4’ü kadın 4’ü çocuk 8 kişi, Tayland’dan bindikleri THY uçağı ile bu sabaha karşı saat 04.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Güvenlik noktasında uzun süre bekleyen Uygur Türkleri 6 saat sonra tamamlanan işlemlerin ardından Atatürk Havalimanı’nda bulunan polis karakoluna daha sonra Cansuyu Derneği’ne götürüldü. Tayland’dan gelen Uygur Türklerinin Cansuyu Derneği’nde açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem