Silvan’da üç ayrı patlama: 2’si çocuk 3 yaralı

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silvan ilçesindeki 3 ayrı mahallede teröristler tarafından tuzaklanan 3 el yapımı bomba patlatıldı. Patlamada, 2'si çocuk 3 kişi yaralandı.Tekel, Konak ve Mescit Mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yas

Silvan’da üç ayrı patlama: 2’si çocuk 3 yaralı

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silvan ilçesindeki 3 ayrı mahallede teröristler tarafından tuzaklanan 3 el yapımı bomba patlatıldı. Patlamada, 2'si çocuk 3 kişi yaralandı.

Tekel, Konak ve Mescit Mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 9'uncu gününde devam ettiği Silvan ilçesinde, bugün sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yeniden başlayan çatışmalar şiddetlendi. Sabah saatlerinde 1 teğmenin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı ilçede, teröristler tarafından 3 ayrı yere tuzaklanan 3 el yapımı bomba patlatıldı. Mescit, Selahattin ve Konak Mahallelerinde büyük gürültülerle patlatılan bombalar yüzünden Abdullah Güney (5), İbrahim Yazkent (12) ve Ali Eral (75) yaralandı. Yaralılar, olay yerlerine çağrılan ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücutlarına şarapnel parçalarının isabet ettiği öğrenilen yaralıların ameliyata alındığı bildirildi.

Öte yandan, dün ara verilen operasyonlara bugün yeniden başlandı. Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan kalkan çok sayıda helikopter, operasyonlara hava desteği vermek için ilçeye gönderildi. Tankların da kullanıldığı operasyona, çok sayıda özel harekat polisinin yanı sıra askerler de katıldı. Kaymakamlık tarafından cami hoparlörlerinden yapılan anonslarda ise sokağa çıkma yasağının olduğu Tekel, Konak ve Mescit Mahallelerindeki vatandaşların evlerini terk ederek, ilçenin diğer bölgelerine geçmesi istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem