Silivri'den Kurultay'a mesaj var

 Ergenekon davası kapsamında 1230 gündür tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, partisinin 34. Olağan Kurultayı’nda okunmak üzere Silivri Cezaevi’ndeki hücresinden mesaj gönderdi.  Balbay, “Kurultayımız Türkiye’nin kar

Silivri'den Kurultay'a mesaj var

 

Ergenekon davası kapsamında 1230 gündür tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, partisinin 34. Olağan Kurultayı’nda okunmak üzere Silivri Cezaevi’ndeki hücresinden mesaj gönderdi. 

 

Balbay, “Kurultayımız Türkiye’nin karanlıktan çıkışının müjdesi olacaktır. Silivri’de (...) ben de bu mücadelenin bir parçası olmaya çalışıyorum” dedi

 

Silivri Cezaevi’ndeki hücresinden, 34. Olağan Kurultay Divan Başkanlığı’na mesaj gönderen Balbay, kurultayın CHP’nin iktidara yürüyüşünün tüm Türkiye’ye ilanı olacağına inandığı belirtti. 

 

Balbay mesajında, “Gücünü toplumdan, tarihinden ve geleceğe olan güveninden alan Cumhuriyet Halk Partisi, tıpkı 1950’li, 60’lı, 70’li yıllarda olduğu gibi olağanüstü bir yenileşme sürecinden geçiyor” dedi. 

 

Balbay, “İktidarda olsun muhalefette olsun Türkiye’ye yön verme sorumluluğunu hep içinde hisseden partimiz, her fırsatta kendisini de yenilemekten çekinmemiştir. Çok partili döneme geçişte iktidarı kendi elleriyle devreden CHP’nin çağa ayak uydurmayı başararak varlığını her dönem güçlü bir şekilde sürdürmesinin sırrı budur” ifadesini kullandı. 

 

Balbay, mesajnda şunları kaydetti: 

 

“Değişim rüzgârları esmeye başlayınca akıllı insanlar değirmen kurar, korkak insanlar duvar örer. Kendi iç dinamiklerini diri tutan, gençlik kollarından kadın kollarına bütün organlarını nadastan çıkaran CHP, toplumun değişim özlemlerine yanıt verebilecek güce ulaşmıştır. 

 

Partimizin bütün ana damarları bir arada toplanmışken, yenilenen kadın kollarımızı ve gençlik kollarımızı onların heyecanıyla kutluyorum, selamlıyorum. Omuz omuza gelmeyi sabırsızlıkla beklediğim yol arkadaşlarım, can dostlarım; doğada en büyük olan değil, değişime en iyi uyum sağlayan ayakta kalır. Partimizin ilk kurultayı olarak kabul edilen Sivas Kongresi’nden başlayarak Türkiye’deki tüm temel dönüşümlerin mutfağı CHP kurultayları olmuştur. 

 

Yürekten inanıyorum ki, 34. kurultayımız Türkiye’nin karanlıktan çıkışının müjdesi olacaktır. Silivri’de demiri iradeye, betonu umut toprağına çevirerek, ben de bu mücadelenin bir parçası olmaya çalışıyorum. 

 

Şairin deyişiyle size şöyle haykırmak istiyorum: Gün ardından gün doğar / İlerleme değişmez / Fikir fikri kovalar / Yele binsen yetişmez. Özgürlükte kucaklaşacağımız, koşar adım mücadele terleri dökeceğimiz, omuz omuza zafer türküleri söyleyeceğimiz günlerin özlemiyle kurultayımızı kutluyor, selamlar saygılar sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler