Silivri'de plastik mermi ile müdahale

Ergenekon duruşmasına destek vermek için Silivri Cezaevi'ne giriş yapmak isteyen gruba, jandarma ekipleri plastik mermiyle müdahale etti.Ergenekon davasında karar duruşması öncesi sanıklara destek için Silivri'ye gelen eylemciler, tarlaya girerek cezaevin

Silivri'de plastik mermi ile müdahale

Ergenekon duruşmasına destek vermek için Silivri Cezaevi'ne giriş yapmak isteyen gruba, jandarma ekipleri plastik mermiyle müdahale etti.

Ergenekon davasında karar duruşması öncesi sanıklara destek için Silivri'ye gelen eylemciler, tarlaya girerek cezaevine ulaşmaya çalıştı. Jandarma ekipleri, aralarında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Halkın Kurtuluşu Partisi'nin (HKP) bulunduğu bazı gruplara plastik mermiyle müdahale etti.

Grup ile jandarma ekipleri arasında gerginlik sürüyor.


DHKP-C ERGENEKON MAHKEME HEYETİNİ TEHDİT ETTİ

Ergenekon davasının karar duruşması öncesi mahkeme heyetine yönelik DHKP-C terör örgütünden tehdit içeren ihbar bilgisi üzerine yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, mahkemenin güvenlik önlemlerine ilişkin aldığı ara kararla duruşmada daha önce yaşanan ve şiddet içeren olaylar meydana gelmesi nedeniyle avukatların üstlerinin aranması ve yakınlarının alınmamasına karar verildi. Dava avukatlarının içinde bulunduğu grupların şiddet çağrısı, 'yıkacağız' söylemleri ve duruşmaya katılan avukatların 'yıkacağız' şeklindeki beyanlarının alınan kararda etkili olduğu öğrenildi. İçeriği somut isimlere dayanan mahkemeye yönelik tehdit ihbarının Sakız Adası'nda ele geçirilen patlayıcı madde ve DHKP-C üyelerinin ihbar bilgisiyle muazzam derecede örtüşmesinden dolayı bu önlemlerin alındığı ortaya çıktı. "Avukatlık kanununun 58. maddesinde duruşma inzibatını ilgilendiren konularda avukatların aranması istisnadır" ifadesinin de avukatların x-ray cihazından uyarı gelmeden içeri girmelerine ilişkin alınan karara dayanak olduğu belirtildi.

SİLİVRİ HAVA SAHASI KAPATILDI

Ergenekon Davası nedeniyle alınan geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde Silivri hava sahası kapatıldı.



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, bugün Silivri semalarını kapsayan özel bir NOTAM yayınladı. Bölge özel görev dışındaki tüm hava araçlarına kapatıldı. Havacılar için bilgi notu olarak adlandırılan NOTAM'a göre, 02:00'den akşam saat 18:00'e kadar Silivri Cezaevi merkezli 7 deniz mili (12,9 kilometre) çapındaki bir hava sahasında uçak ve helikopterler dahil tüm hava araçlarının uçuşu yasaklandı. Notamtr.com sitesinden alınan bilgiye göre, yer seviyesinden başlayan yasak, 3 bin feet yani yaklaşık bin metre yüksekliğe kadar geçerli.

Bu yasaktan muaf hava araçları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı hava araçlarının yanı sıra Sağlık Bakanlığı'na hizmet veren hava ambulansları ile yangın söndürme uçak-helikopterleri bulunuyor.
 

111111.20130805122807.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem