Silahı sıkan kişi Rizeli çıktı

 Ankara'daki Başbakanlık binasında kuru sıkı tabanca ile 3 el ateş eden ve olay sonrası gözaltına alınan Nuri Başkapan'ın Rize'de yaşayan anne ve babası oğullarının yaptığı eylemden ötürü başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesten özür dili

Silahı sıkan kişi Rizeli çıktı

 

Ankara'daki Başbakanlık binasında kuru sıkı tabanca ile 3 el ateş eden ve olay sonrası gözaltına alınan Nuri Başkapan'ın Rize'de yaşayan anne ve babası oğullarının yaptığı eylemden ötürü başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesten özür diliyor.
 
Çayeli ilçesi Gürpınar köyünde oturan Mehmet (72) ve Ayşe (68) Başkapan çifti oğullarının eşi İnci Yılmaz'dan (32) 2 yıl önce boşandığını ve bu evlilikten Arda isimli 6 yaşında bir torunları olduğunu söylediler. Olaydan bir yakınlarının telefonu ile haberdar olduğunu belirten baba Mehmet Başkapan "Bizi arayıp 'oğlun böyle böyle yaptı' dediler. Daha sonra Başbakanlık korumalarıda arayarak sorular sordular. Oğlumun psikolojik sorunlar var. Ailesi dağıldı, iş arıyordu. Çok mağdur durumda. Hemşehrimiz Bakan Hayati Yazıcı iş buldu ancak beğenmediği için çalışmamış. Yaptığı işten ötürü çok üzgünüm. Devletimden, milletimden, başbakanımdan özür diliyorum. Benim 11 evladım var, sadece bu böyle oldu" dedi.
 
Anne Ayşe Başkapan da olaydan dolayı üzüntüsünü dile getirerek "Korumalar oğlumu vurabilirdi. Allah'tan bir şey yapmadılar" diyerek gözyaşı döktü.
 
Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır da Başkapan ailesinin vatanını milletini seven bir aile olduğunu, olayın kendilerini de üzdüğünü ifade ederek "herkese geçmiş olsun" dileğinde bulundu.
 
Öte yandan Nuri Başkapan'ın oğlu ve eşi ile birlikte 2009 yılında Başbakan Erdoğan ile İstanbul'da bir fotoğraf çektirdiği ve bu resimleri sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem