Şike'de 10 ay sonra yüzleşme

Şike davasına bakan Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Mayıs'taki duruşmada çapraz sorguya geçilmesine karar verirken duruşmaya kısa süre kala savunmalar hazırlanmaya başlandı.Şike iddianamesini hazırlayan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Me

Şike'de 10 ay sonra yüzleşme

Şike davasına bakan Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Mayıs'taki duruşmada çapraz sorguya geçilmesine karar verirken duruşmaya kısa süre kala savunmalar hazırlanmaya başlandı.

Şike iddianamesini hazırlayan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, 3 gün sonra (29 Mayıs 2012) gerçekleştirilecek duruşmada sanıkların çapraz sorgusuna katılacak.

Mahkeme heyeti, Trabzon Başkanı Sadri Şener, F.Bahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu, Trabzon Asbaşkanı Nevzat Şakar, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, eski TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Sivas Başkanı Mecnun Otyakmaz ve futbolcular İbrahim Akın, Serdar Kulbilge, İskender Alın, Sezer Öztürk, Korcan Çelikay ve Sercan Yıldırım'ın da bulunduğu tutuksuz sanıkların çapraz sorguları yapılacağından kendilerinin gelmemesi halinde zorla getirilecekler.

Kritik sorular sorabilir

Dosyanın detaylarına hakim olan Mehmet Berk'in sanıklara yönelteceği sorular ile yargılamanın seyrini belirlemesi bekleniyor. Savcı Berk'in şimdiden hazırlıklara başladığı belirtiliyor.

Çapraz sorgunun bitmesinin ardından mahkeme heyeti esas hakkındaki mütealasını hazırlamak üzere dosyayı duruşma savcısı Ufuk Ermertcan'a teslim edecek. Savcı Ermertcan'ın hazırlayacağı müteala dava açısından kritik bir önem taşıyor.

Çapraz sorgu nedir?

Dosyanın detaylarına hakim olan Mehmet Berk'in sanıklara yönelteceği sorular ile yargılamanın seyrini belirlemesi bekleniyor.

Çapraz sorgu, tanığa doğrudan savcı ve avukat tarafından yönlendirici sorular sorulmak suretiyle belirsizlikleri aydınlatmak, itirazları bertaraf etmek, yanlış anlamaları düzeltmek, tanık açıklamasının güvenilirliğini araştırmak ve sınamak için yalnızca hakim önünde yapılabilecek itham sisteminin içerisinde gelişmiş bir sorgulama tekniğidir.

Öte yandan Trabzonspor ve Bursaspor aynı zamanda bu davaya müdahil olarak katılıyorlar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem