Şike davasında beraat. 31 sanık beraat etti Savcının mütalaa vermesi ne demek?

Haber61 – Haber Servisi – İstanbul’da görülen şike davasında savcı 31 sanığa beraat mütalaası verdi. Savcının vermiş olduğu bu karar mahkemeye iletildi. Yargıtay’ın bozduğu karar sonrası 5. Duruşması bugün görülmeye başladın. Savcının mütalaası ile mahkem

Şike davasında beraat. 31 sanık beraat etti Savcının mütalaa vermesi ne demek?

Haber61 – Haber Servisi – İstanbul’da görülen şike davasında savcı 31 sanığa beraat mütalaası verdi. Savcının vermiş olduğu bu karar mahkemeye iletildi. Yargıtay’ın bozduğu karar sonrası 5. Duruşması bugün görülmeye başladın. Savcının mütalaası ile mahkeme kararı ortak bir düşünce oluşturulursa şike davası son bulacak.

1-644.jpg

SAVCININ MÜTALAA VERMESİ NE DEMEK?

Duruşma aşamasına tüm deliller değerlendirildikten, tanıklar dinlendikten sonra savcı mütalaasını verir. Yani mahkemenin ne yönde karar vermesi gerektiği konusunda beyanını iletir. Daha sonra savunma makamı kendini savunur. En son olarak da duruşmada hazır bulunan sanığa zorunlu olarak son bir söz hakkı verilir. Bunların hepsi, hakimin vicdani bir kanaate ulaşması için yapılır. Hakim bir vicdani kanaate ulaştıktan sonra kararını açıklar. Ancak hakim, mütalaaya bağlı kalmak zorunda değildir. Hakim, savcının mütalaasındaki beyanının tam tersi bir karar verebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler