Sigortayı devlet karşılayacak

 Sigortalı çalışanların askerlik nedeniyle kesintiye uğrayan prim ödemelerini devlet üstlenecek.Çalışma Başbakanlık'ta yürütülüyor.Çalışma ile ilgili bilgiyi Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda asker hakları ile ilgili görüşmede konuşan Savunma Bakanlığı M

Sigortayı devlet karşılayacak

 

Sigortalı çalışanların askerlik nedeniyle kesintiye uğrayan prim ödemelerini devlet üstlenecek.Çalışma Başbakanlık'ta yürütülüyor.

Çalışma ile ilgili bilgiyi Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda asker hakları ile ilgili görüşmede konuşan Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tuğgeneral Akif Vurucu verdi.

CHP Ankara Miletvekili Levent Gök, askerlik görevi nedeniyle birçok çalışanın bu sürede sigorta primlerinin ödenmediğini, bu konuda çalışma olup olmadığını sordu.

Bunun üzerine bilgi veren Vurucu, bu konuda çalışma yapıldığını ve çalışmanın Başbakanlık'ta olduğunu söyledi. Buna göre, askerliğini er ve erbaş olarak yapan vatandaşlar, emekliliklerinde ceplerinden para ödeyerek askerlik borçlanması yapmak zorunda kalmayacak. Çalışanların emekli olurken ödediği parayı devlet üstlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler