Sıcaklıklar düşüyor kar geliyor

Hava sıcaklığının, Türkiye genelinde 4 ila 6 derece azalacağı ve mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu

Sıcaklıklar düşüyor kar geliyor

Hava sıcaklığının, Türkiye genelinde 4 ila 6 derece azalacağı ve mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusuyla Sivas, Yozgat, Tokat, Elazığ, Hatay, Muğla, Antalya'nın batı ilçeleri, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un Silivri ve Çatalca ile Balıkesir'in Bandırma ilçelerinde aralıklarla görülecek yağışların, genellikle yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta, Marmara, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyı kesiminde kuvvetli (40-60 km/s)olarak esecek.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Marmara, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyı kesiminde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Silivri ve Çatalca ilçeleri hafif Yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. (11)

Ankara: Parçalı bulutlu (7)

İzmir: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. (13)

Adana: Parçalı çok bulutlu (19)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ilçeleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. (19)

Samsun: Parçalı çok bulutlu, aralıklı Yağmurlu, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık Yağmurlu (7)

Erzurum: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (-1)

Van: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (8)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Balıkesir'in Bandırma ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçeleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur sabah saatlerinde Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

Ege: Parçalı, Güney Ege çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay ile öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; batı kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

İÇ Anadolu: Parçalı, kuzeydoğusu çok bulutlu, Sivas ve Yozgat çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Kıyıları ile Bartın çevrelerinde sabah saatlerinde sis görülecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU Anadolu: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Elazığ çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı çok bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem