Sıcaklık artışları Karadeniz’i turizmde daha cazip hale getirecek

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2040 ve 2070 iklim değerlendirmelerinde iklim sıcaklıklarının artışının bölgemizin turizm yönünden çok daha cazip hale geleceğini kaydetti.

Sıcaklık artışları Karadeniz’i turizmde daha cazip hale getirecek
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2040 ve 2070 iklim değerlendirmelerinde iklim sıcaklıklarının artışının bölgemizin turizm yönünden çok daha cazip hale geleceğini kaydetti. “Şimdiden turizm yatırımlarını ele almakta fayda olduğunu söylemek istiyorum.” dedi.

BÖLGE İLĞİ ÇEKİYOR

Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Turizminin geliştirilmesi kapsamında ABD’nin Florida bölgesinde düzenlenen kurvaziyer fuarında tek başına Sümela ile Trabzon’un büyük bir ilgi topladığını söyledi. Doğu Karadeniz Bölgesinin doğasının da büyük ilgi çektiğini ve tam bir İsviçre olarak adlandırıldığını ifade etti.

Hacısalihoğlu “Burada yapmış olduğumuz görüşmelerde Doğu Karadeniz Bölgesinin turizm olanakları ile güçlü bir destinasyon olduğu, gezilip görülmesi gerektiği ve bu kapsamda ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi bizlere iletiliyor. İklim değişikliklerinin Güney bölgelerde sıcaklıkları daha da artırmasının Doğu Karadeniz’i daha cazip hale getirecektir. Bu gelişme bölgede turizm yatırımlarının artmasını sağlayacaktır. Bu konuda özel sektör olarak turizm yatırımlarını ele almakta fayda vardır.” dedi.

MÜHENDİSLERİMİZİ ABD’DE GELİŞTİRMELİYİZ

Florida Ticaret ve Sanayi Odası yanı sıra bir alt kuruluşu olan Kalkınma Ajansı ile görüşmeler yapıldığını, çeşitli konularda da işbirliği alanları oluştuğunu aktardı. Florida’nın deniz yolu ve raylı sistemle ülkenin her tarafına güçlü bağlantıları bulunduğunu aktardı.

Florida’dan kalkan bir tır hiçbir ışıkta durmadan karayolu ile San Francisco’ya kadar gidebilecek bir altyapıya sahip olduklarını vurguladı.

Hacısalihoğlu, “Florida da bir yıl önce ülkemizden Okan üniversitesi açıldı. Şu an kuruluş aşamasında ve öğrenci almaya başladı. Yabancı dil eğitim veriliyor ve şu anda 3 bölüm açık.  Gelecekte 20 bölüme çıkaracaklar. Bu üniversite ile şehrimiz arasında bağlantıları sağlamakta yarar var. ABD’ye her yıl şehrimizden gençler dil eğitimi almak için gidiyorlar. Fakat dil öğrenir öğrenmez geri geliyorlar. Okan üniversitesi ile yaptığımız görüşmelerde Üniversite mezunlarından gönderecek olduğumuz öğrencilerin okul dışında ticaret ve sanayi odasına bağlı firmalar ile staj çalışmaları yapmak suretiyle oradaki ticareti, sanayi, lojistiği tam anlamıyla öğrenmek suretiyle güçlü bir deneyim ve tecrübe edinebilirler. Bunun bizim açımızdan önemli olacağı düşünüyorum. Hatta şehrimizdeki üniversiteler ile görüşerek karşılıklı işbirliği yapmak suretiyle ABD’nin her tarafına dağılan öğrencilerimiz yerine beli noktalarda odaklanıp öğrencilerimizi yani mühendislerimizin kendisine yön çizmesinde katkı vermiş oluruz. Hepimizin çevresinde bu tür insanlar olduğunu çok yakından biliyoruz.”

GEMİ SEKTÖRÜNDE ONARIM TAMİR FIRSATI VAR

Hacısalihoğlu, Florida da yaptığımız görüşmelerden biri de Liman Başkanlığı olduğunu, balıkçılık ve gemi sanayinin geliştiği bir bölgede şehrimizle işbirliği yapmaya hazır olduklarını, Çamburnu tersanesi ile işbirliği konusunda görüşme yaptıklarını söyledi. “Amacımız bizim Çamburnu tersanesinde çalışanların o bölgedeki balıkçı gemilerinin ya da daha büyük gemilerin onarımında işbirliğinin sağlanmasıdır. Bununla ilgili 10 dönüm bir alanın kullanıma açılabileceğini vurguladılar. Bu konuda şehrimizdeki gemi inşa sanayicilerimizle yapacağımız değerlendirmelerin ardından karşılıklı somut adımlar için görüşmelere devam edilecektir.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem