SGK'da yeni dönem

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Manavgat Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü hizmet binası, İlhan'ın katılımlarıyla açıldı. İlhan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugüne kadar 467 SGK merkezinin açılışını gerçekleştirdikl

SGK'da yeni dönem

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Manavgat Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü hizmet binası, İlhan'ın katılımlarıyla açıldı. İlhan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugüne kadar 467 SGK merkezinin açılışını gerçekleştirdiklerini, hedefledikleri sayıya ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. SSK ve Bağ-Kur'u birleştirmekle çok önemli bir reformu gerçekleştirdiklerini ifade eden İlhan, "Bunu tüm çalışanlarımızla gerçekleştirdik.

Çok kısa zamanda iyi işler yaptık. Reformdaki hedefimiz, sosyal güvenlikte sürdürülebilirliğin sağlanmasıydı. Reformun sonuçlarını çok kısa sürede almaya başladık. Prim gelirlerimizde artış, giderlerimizde ise azalma oldu" dedi. SGK olarak pek çok ülkeye örnek teşkil ettiklerini, böyle bir noktaya gelmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren İlhan, sağlık alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarla eskiye nazaran çok iyi bir yerde olduklarını belirtti. Tüm vatandaşların sağlığa erişiminde mümkün olduğunca eşit şartlarda hizmet sunmaya çalıştıklarına işaret eden İlhan, "Vatandaşlarımız istedikleri yerde, daha az bürokratik engellerle istediği sağlık hizmetini almaktadır. SGK olarak geçen yıl 46 milyar lira sağlık hizmetine para aktardık" diye konuştu.

İlhan, SGK merkezlerinin açılamadığı yerlere mobil SGM hizmeti vereceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"SGK merkezlerinin olmadığı yerde mobil SGM ile hizmeti vatandaşımızın ayağına götüreceğiz. Bunun yanında insansız SGK merkezlerini hayata geçireceğiz. Sadece TC kimlik numaralarıyla başvuracakları ATM benzeri cihazlarla tüm işlemlerini yapabilecekleri bir sistemi hayata geçireceğiz. Bilgi teknolojilerini en düzeyde kullanan kurumumuz bunu daha da ileri götürerek vatandaşımızın çok basit bir şekilde tüm işlemlerini yapmasını sağlayacak." İlhan, Türkiye'de ilk defa Manavgat'ta uygulanan randevulu sistem hakkında açılışın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sistemin pilot bölge olarak Manavgat'ta uygulandığını anlatan İlhan, şunları kaydetti:

"Antalya'da uygulanan randevulu sistemin Türkiye'deki tüm SGK merkezlerinde uygulanması için talimat verdik. Bu sistemin en önemli özelliği, bu istemi bünyemizde çalışan bir arkadaşımızın yapmış olmasıdır. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Kamu kurumları arasında teknolojiyi en üst seviye kullanan kurumlardan bir tanesiyiz." SGK İl Müdürü Selim Erol ise Manavgat'ın ülkedeki birçok ilden daha çok SGK'lı çalışana sahip potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Antalya'nın nüfusunun 2 milyonu aştığını, bu rakamın yaz aylarında 6-7 milyonu bulduğuna dikkati çeken Erol, "Bugün itibariyla nüfusumuzun yüzde 95'i SGK kapsamında. Buna göre Antalya nüfusuyla aktif çalışanı kıyasladığımızda her üç kişiden biri aktif olarak çalışmakta" dedi. Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. İlhan ile beraberindekiler, daha sonra merkezin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler