"Sevmeseydim Arap kızıyla evlenmezdim"

Başbakan Tayyip Erdoğan,"Ben Kürt kardeşimi de Arap kardeşimi de seviyorum. Sevmeseydim Siirt’ten bir Arap kızıyla evlenmezdim neden evleneyim" dedi.İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:   Biz sizleri seviyoruz. Bizim size sevdamız var. İnsanın bir

"Sevmeseydim Arap kızıyla evlenmezdim"

Başbakan Tayyip Erdoğan,"Ben Kürt kardeşimi de Arap kardeşimi de seviyorum. Sevmeseydim Siirt’ten bir Arap kızıyla evlenmezdim neden evleneyim" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:  
 
Biz sizleri seviyoruz. Bizim size sevdamız var. İnsanın bir damla nefesi bir yana. Bu kadar insan bizim için önemli.
 
Cumhuriyet tarihinde yapılan yoldan fazlasını biz yaptık.
 
11 bin yolcu trafiği olan havalimanını 32 bin yaptık. Şimdi bir çalışma yapıyoruz. Uygun uçaklarda daha da artıracağız.
 
Bir sürecin içerisindeyiz. Bunun adı çözüm süreci. Bu sürece inanıyorum Siirtli kardeşlerim bütün benlikleriyle katılıyorlar. Çok can çok kan verdik.
 
Bir şehit evine gittim. O araç olayını hatırlayın. Oraya gittik. Bu katlanacak bir şey değil. Bizim dinimizde can almak haramdır. Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir. Bu teröristlerin böyle bir derdi var. Bunların dinle bir alakası var mı?
 
Bunları söyleyince beyefendiler rahatsız oluyorlar. Yapacağınız tek şey var. Silahlarınızı ayaklarınızın altına alacaksınız. Parlamentoda sadece siyaset yapacaksınız. Ancak o zaman muhatap bulursunuz. Baldıran zehri bile içeriz diyerek yola çıktık.
 
Etnik milliyetçiliğe hayır dedik. 12 sene önce de bunu dedik. Biz Arabıyla, Çerkeziyle, Lazıyla yaradılanı yaratandan dolayı seviyoruz.
 
Üstünlük hakka yakınlık iletir. Kimse kimseden üstün değildir. Etnik, bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız. Hangi dinden, hangi milliyetten olursa olsun hepsine aynı mesafedeyiz. Hepsi güvencemiz altındadır.
 
780 bin km’de beraber kalkınan bir Türkiye. Şimdi ben gelirken arka sokakları dolaşarak geldim. Kurtulan’ın halini gördüm böyle yöneticilik olabilir mi?
 
Bu işi iyi bilirim. Hala İstanbul halkı bizimle yola devam ediyor, gerçeği görüyor. Siirt’i daha modern hala getirmemiz lazım. Durmak yok yola devam ediyoruz.
 
Bizde ayrıca dinsel milliyetçilik de yok onu da ayaklar altına aldık. Afyonkarahisar’da 4 tane başlık attık. Tek millet dedik. Kürt kardeşimi de seviyorum.
 
Eğer ayrım yapsaydım, sevmeseydim Siirt’ten bir Arap kızıyla evlenmezdim, neden evleneyim? Bu bunun en büyük ispatıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem