Şevket'i rekabet mi öldürdü?

Çifte nakil sonrası yaşamını yitiren Şevket Çavdar Nevşehir'de toprağa verildi. Yakınları, "Tüm Türkiye'den destek ve başsağlığı mesajı yağıyor. İyileşip askere gitmeyi çok istiyordu" dediAnkara'da çift kol ve çift bacak nakli yapılan ancak ancak komplika

Şevket'i rekabet mi öldürdü?

Çifte nakil sonrası yaşamını yitiren Şevket Çavdar Nevşehir'de toprağa verildi. Yakınları, "Tüm Türkiye'den destek ve başsağlığı mesajı yağıyor. İyileşip askere gitmeyi çok istiyordu" dedi

Ankara'da çift kol ve çift bacak nakli yapılan ancak ancak komplikasyon sonucu hayatını kaybeden Şevket Çavdar dün memleketi Nevşehir'de toprağa verildi. Cenazeye Çavdar'ın kardeşleri, belde belediye başkanı olan dayısı Cengiz Çavdar ile akrabaları, komşuları ve yakınları katıldı. Ancak kalp hastası olan ve ölüm haberi üzerine büyük üzüntü yaşadığı öğrenilen anne törene götürülmedi. 27 yaşındaki Çavdar'ın cenazesi, kılınan namazın ardından belde mezarlığında, babasının yanındaki mezara defnedildi. Defin sırasında kardeşleri, "Baba, emanetini sana getirdik" diyerek gözyaşı döktü. 14 yıl önce elektrik akımına kapılan kol ve bacaklarını kaybeden Çavdar'ın babası, oğlunun acısına dayanamayarak kısa süre sonra yaşamını yitirmişti.

'KEŞKE BAŞARILI OLSAYDI'

Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, operasyon başarısız oldu diye üniversiteye haksızlık edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Büyük emekler harcandı, terler döküldü. Ülkemizin başı sağ olsun. Emek verenlerden Allah razı olsun. Ülkenin her yerinden başsağlığı telefonları geliyor. Herkes üzüntülü. Hasta bizimdi ama yapılan müdahale Türkiye adınaydı, tıp adınaydı. Başarılı olsa daha iyi olurdu. Nakil bildiğimiz kadarıyla başarılıydı fakat kan dolaşımı yetersiz kaldı. Kalp, dolaşımı sağlayamadı" dedi. Şevket Çavdar'ın komşusu Enver Topraktepe de, Çavdar'ın son derece hayat dolu bir kişilik olduğunu belirterek, "Şevket, tekerlekli sandalyeyle dolaşıyor, televizyon seyredip internete takılıyordu. Kolları olmadığı için tuşları çenesiyle kullanıyordu. En büyük arzusu askere gidebilmekti. Organ nakline de o nedenle sıcak baktığını iyileştiği takdirde askere gitmeyi çok arzuladığını bana söylemişti" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler