Ses kayıtlarına Özal açıklaması

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu ve eski Milletvekili Ahmet Özal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydının mutlaka yurt dışında bağımsız bir kuruma incelettirilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan

Ses kayıtlarına Özal açıklaması
Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu ve eski Milletvekili Ahmet Özal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydının mutlaka yurt dışında bağımsız bir kuruma incelettirilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan'ın konuşmalardaki üslubunu da doğru bulmadığını belirten Özal, HSYK yasasının da Avrupa Birliği'nden büyük tepki alacağını düşündüğünü aktardı. 
 
Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu ve eski Milletvekili Ahmet Özal, Cihan Haber Ajansı'na gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin montaj tartışmaları sorulan Özal, "Bunun tek çözümü yurt dışında bağımsızı kurumlar bunun incelemesini yapabilir. Türkiye'de yaptırmak doğru olmaz. Çok zor değildir bunu çözmek; dublaj mıdır montaj mıdır. Ama mutlaka yapılır ki herkesin içi rahatlasın." dedi.
 
Üzerinden neredeyse bir hafta geçmesine rağmen hükümetin ses kaydını incelettirmediği hatırlatılan Özal, "Mutlaka yaptıracaklardır. Birisi yaptıracaktır. Yurt dışında yapılır bunlar. Çok da basittir bunu yaptırmak." demekle yetindi.
 
ÜSLUP TARTIŞMALARINA DEĞİNDİ: DOĞRU BULMUYORUM
 
Başbakan Erdoğan'ın kullandığı hakaretamiz ifadeler hatırlatılan Ahmet Özal, usul tartışmaları hakkında ise "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ama bu konuşmaları ben şahsen yapmam. Çok da doğru bulmuyorum. Birazcık daha yumuşak olmak gerekir. Sayın başbakana tavsiyem, bugünlerde onun da sinirleri çok bozuk, belki ağızından kaçırıyor ama biraz daha sakin ve sabırlı olmasında fayda var. Öyle görüyorum." şeklinde konuştu.
 
"HSYK YASASI AB'DEN BÜYÜK TEPKİLER ALACAKTIR"
 
Son olarak 17 Aralık operasyonunda tutuklananların serbest bırakılması ve geçen 73 günde İnternet yasası, HSYK yasası gibi değişiklikerin yapılması ve MİT kanununun da sırada beklediği sorulan Özal, "Birazcık çok hızlı yapılıyor. Bunların tartışılması lazım. HSYK ile bazı kuralların direkt olarak Adalet Bakanı'na bağlanmasını pek doğru bulmuyorum. Mutlaka Avrupa Birliği'nden büyük tepkiler alacağını düşünüyorum kısa süre içerisinde. Avrupa ile sıkıntılar yaşayacağımızı zannediyorum bu kanunlardan dolayı." diye konuştu. 
 
"LİDERLİK 8 YIL İLE SINIRLANDIRILMALI"
 
Ahmet Özal, dün Ankara'da Anatavatan Partisi İstişare Toplantısı'na katıldı. İstişara toplantısına Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi'nin yanı sıra eski bakanlardan Halil Şıvgın da katıldı. Özal, burada yaptığı konuşmada da Türkiye'de liderliğin 8 sene ile sınırlandırılması gerektiğini söyledi. "20 senedir belediye başkanlığı yapanlar hala belediye başkanı olmak istiyor. Bu CHP ve MHP için de geçerli" dedi. Bu durumun Siyasi Partiler Kanunu ile sınırlı olduğunu anlatan Özal, İngiltere'nin eski başbakanlarınan Margeret Thatcher'in 11. yılında "3 yıl fazla başbakanlık yaptım" diyerek bu pişmanlığını dile getirdiğini ifade etti. 
 
SPOR KLÜPLERİNE ÜYE OLMAK PARTİ ÜYELİĞİNDEN ÇOK DAHA ZOR
 
Türkiye'de üç büyükler olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a üye olmanın çok zor olduğunu, bunun için yıllarca beklenmesi gerektiğini beliren Ahmet Özal, "Bir spor kulübüne üye olmak, bir siyasi partiye üye olmaktan daha zor." dedi. Özal, yerel seçimler sonrasında da yeni parti kurma çalışmalarının hızlanacağı öngörüsünde bulundu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler