Ses kayıtları Erdoğan'ı zor duruma düşürdü

 'Ses kayıtları Erdoğan'ı çıkmaza soktu'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesine ilişkin haberler İsviçre medyasında da yer aldı. Ses kayıtları, İsviçre'nin devlet televizyonu birinci kanalında

Ses kayıtları Erdoğan'ı zor duruma düşürdü

 

'Ses kayıtları Erdoğan'ı çıkmaza soktu'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesine ilişkin haberler İsviçre medyasında da yer aldı.

 Ses kayıtları, İsviçre'nin devlet televizyonu birinci kanalında haber bültenlerinde geniş yer aldı. "Youtube'daki ses kayıtları Erdoğan'ı sıkıntıya soktu" başlığı ile verilen haberde Youtube'daki konuşma görüntülerine de yer verildi. Haberde ayrıca Erdoğan'ın "Paraları yok et oğlum" şeklinde konuştuğu belirtildi. Haberde Başbakan'ın bu iddialara "montaj" yorumu yaptığı belirtildi. Haberin son kısmında vatandaşların bu konudaki görüşleri ile konunun Türk medyasında yer alış şekli de haber olarak izleyicilere sunuldu.

İsviçre gazeteleri ise gerek dünkü internet sitelerinde gerekse bugünkü baskılarında ses kayıtları ile ilgili olarak, "Erdoğan'ı çıkmaza soktu" şeklinde haberler yaptılar. Başbakan'ın montaj iddialarına karşı muhalefetin görüşlerine de yer verdiler.

SES KAYITLARI DANİMARKA VE NORVEÇ BASININDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesine ilişkin haberler Danimarka medyasında da yer aldı.

Yapılan haberlerde, kayıtları yükleyenlerin cezalandırılmakla tehdit edildiği, yabancı yatırımcıların Türk ekonomisine güvenlerinin azaldığı belirtildi.

BERLİNGSKE GAZETESİ: "POLİS GÖSTERİYE GAZLA MÜDAHALE ETTİ"

Berlingske gazetesi'nin "Polis gösteriye gazla müdahale etti" başlıklı haberinde şu satırlara yer verildi:

"Başbakan Erdoğan, oğlu ile yaptığı telefon konuşmasının ortaya çıkması üzerine, ses kaydının montaj olduğunu öne sürdü. Yolsuzlukla suçlanan Başbakanın istifa etmesini isteyen göstericilere polis gaz ve tomalarla müdahale etti. Göstericiler “hırsız var, hükümet istifa" şeklinde sloganlar attılar. Savcılar hakkında soruşturma başlatan hükümetin çıkardığı İnternet yasasını geçen cumartesi protesto edenler de polisin gazlı ve sulu müdahalesi ile karşılaştı"

 

JYLLANDS POSTEN: "ERDOĞAN SAÇLARI DİKEN EDEN SES KAYITLARINI YAPANLARI CEZALANDIRMA SÖZÜ VERDİ"

 

Jyllands Posten gazetesi "Erdoğan saçları diken eden ses kayıtlarını yapanları cezalandırma sözü verdi" başlıklı haberinde şu satırlara yer verdi: "Yine çirkin bir dava Erdoğan'ı vurdu. Ses kayıtları internette yayınlanan Erdoğan kayıtların ardındaki kişileri cezalandırmakla tehdit etti. Başbakanlık ofisi, Youtube'a düşen Erdoğan ve oğlu arasındaki konuşmanın ses kayıtları için açıklama yaparak montaj olduğunu öne sürdü. Erdoğan parti grubunda ses kaydının utanç verici olduğunu ve yapanların cezalandırılacağını söyledi. Yabancı yatırımcılar Türkiye'deki gelişmeleri endişe ile takip ediyor ve Türk ekonomisine güvenleri azalıyor. Konuşmalarda Başbakan oğluna milyonlarca Euro parayı nasıl paylaştıracağını anlatıyor. Yolsuzluk davası, Erdoğan, oğlu ve bakanları ile oğullarını kapsıyor. Erdoğan Fethullah Gülen'i polis ve yargı ile sıkı bağı olması ve olayların ardında bulunmaktan dolayı suçluyor."

 

NORVEÇ TELEVİZYON KANALI VG, "ERDOĞAN GÜLEN'İ SUÇLUYOR AMA GÜLEN SUÇLAMALARI KABUL ETMİYOR"

 Norveç televizyon kanalı VG, gelişmeleri verdiği haberde şu satırlarla paylaştı: "Erdoğan muhalefeti hükümetin telefonlarını dinlemek ve oğlu ile arasında geçen telefon görüşmesini sahte bir şekilde ortaya atmakla suçluyor. Erdoğan Salı günü parti grubunda, oğlu ile yaptığı ve yolsuzluğu planladığı konuşmayla ilgili dinlemenin ardındaki kişileri cezalandırmakla tehdit etti.

Erdoğan Gülen'i suçluyor ama Gülen suçlamaları kabul etmiyor. Ses kayıtları liderlerin rüşvet ve yolsuzluk olaylarına karıştığını ortaya koyuyor. Yolsuzluklara karşı isyan eden halkın sayısı büyüyor. Erdoğan'ı protesto eden binlerce kişiye polis müdahale etti. Polis, halkın "Hırsız Erdoğan" "Hükümet İstifa et" sloganlarını önlemeye çalışıyor. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem