Serra Yılmaz : Türk olmak benim hatam değil

Türkiye'ye gelen ABD'li yazar ve şef Anthony Bourdain, Serra Yılmaz'a konuk oldu. Türk olmakla ilgili sorular soran Bourdain ilginç bir cevap aldı.    2005'te Travel Channel adlı TV kanalında "No Reservations" adlı bir TV serisi üreten Anthony Bourdain, T

Serra Yılmaz : Türk olmak benim hatam değil
Türkiye'ye gelen ABD'li yazar ve şef Anthony Bourdain, Serra Yılmaz'a konuk oldu. Türk olmakla ilgili sorular soran Bourdain ilginç bir cevap aldı.
 
 2005'te Travel Channel adlı TV kanalında "No Reservations" adlı bir TV serisi üreten Anthony Bourdain, Türkiye'ye geldi.
bourdain.jpg
 
"TÜRK OLMAK BENİM HATAM DEĞİL"
 
Bourdain, Türk yemeklerini tadarken Serra Yılmaz'a "Türk olmak nasıl bir duygu? Türk olmayı tarif edebilir misin?" sorusu üzerine Serra Yılmaz, " Türk olmak benim suçum değil" cevabını verdi.
 
Serra Yılmaz kimdir?
 
Serra Yılmaz (d. 13 Eylül 1954, İstanbul), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, çevirmen.
 
serra-yilmaz.jpg
 
Sanat hayatına Dostlar Tiyatrosu'nda başlayan Yılmaz, Fransa'da Université de Caen, psikoloji bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar, önce dramaturg, oyuncu ve Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı olarak, daha sonra Rainer Werner Fassbinder'in "Diğerlerinin adı Ali" oyununu sahneye koyarak Şehir Tiyatroları'nda yer aldı. İstanbul'da yaşayan sanatçı, Fransızca ve İtalyanca'dan anında çeviri konusunda profesyonelce çalışmakta olup, Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretinde çeviri yapmasıyla göze çarpmıştır. Sanatçı, Ferzan Özpetek'in Karşı Pencere filminde büyük başarı elde etmiştir. İtalyan sinema dünyasında iyi tanınan Serra Yılmaz, yurtiçinde ve dışında sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır. Tarkan'ın Hüp şarkısının klibinde de yer almıştır. 2011 Venedik Film Festivalinde "İlk Yapıt" kategorisinde jüri üyesi olarak görev almıştır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem