Serinlemek için girdi, çıkamadı

 Edinilen bilgiye göre, Üçevler Mahallesi'nde ikamet eden Fatih Okulu 7/A sınıfı öğrencisi Yunus Malay, dün saat 14.00 sıralarında amcasının oğlu Ahmet Malay ve beraberindeki arkadaşları ile okula gitmek için evden ayrıldı. Okula gitmeyen 5 arkadaş, bisik

Serinlemek için girdi, çıkamadı

 

Edinilen bilgiye göre, Üçevler Mahallesi'nde ikamet eden Fatih Okulu 7/A sınıfı öğrencisi Yunus Malay, dün saat 14.00 sıralarında amcasının oğlu Ahmet Malay ve beraberindeki arkadaşları ile okula gitmek için evden ayrıldı. Okula gitmeyen 5 arkadaş, bisikletlerini alarak Kozluca köyü mevkiindeki dereye gitti. Yüzme bilmeyen Yunus Malay, arkadaşları ile birlikte dereye girdi. Akıntıyla sürüklenen öğrenci, arkadaşlarından yardım istedi. Kuzenini elinden yakalayarak kurtarmaya çalışan Ahmet Malay, bir anda eli kayınca akıntıyla sürüklenen çocuk suda kayboldu. Ahmet Malay ve arkadaşları durumu ailesine bildirdi. Haberi alır almaz olay yerine gelen ailesi ve vatandaşlar, durumu itfaiye ve 112'ye bildirdi.
 
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri için yapacak bir şey kalmayınca durum AKUT ve NAK arama kurtarma ekiplerine haber verildi. Yüzme bilen vatandaşlar da karşıdan karşıya ip atarak suya girip çocuğun cesedini aradı. Boğulan çocuğun komşusu Tarkan Çelik, çocuğun boğulduğu kısımda dibe dalarak cesede ulaşmaya çalışsa da başarılı olamadı. Çelik, "Su fazla derin, elimden geleni yaptım. Bu şekilde bulmak zor. Kim olursa olsun yine de o suya girip kurtarmak isterdim" dedi.
 
Gözü yaşlı şekilde olanları anlatan Ahmet Malay, "Yüzmeye geldik. Yunus'un gelmesini istememiştim. Yüzme bilmiyordu. Yolda gelirken inşallah bir şey olmaz diye dua ettim. Yunus'a, 'Sana bir şey olursa annene, babana ben ne diyeceğim? Suya girme' dedim. 5-6 kişi suya girdik. 2 kişi kaçtılar. Ağaçların yanına gittik. İlk önce ileri doğru sürüklendi. Elimi attım, tuttum. Baktım ikimiz birden sürükleniyoruz. Bırakmak zorunda kaldım, sonra bir arkadaş yüzdü. Tuttu getirdi. Akıntı ikisini de götürüyordu, maalesef arkadaş da bırakmak zorunda kaldı. Biraz çırpındı, gözümün önünde gitti" dedi.
Dere kenarına gelen anne Emine Malay, kurtarma çalışmalarını ağıtlar yakarak izlerken, eşi Zihni Malay'a tokat atarak çocuğunu kurtarmasını istedi. Anne babanın gözyaşları yürek dağladı.
 
Olay yerine gelen AKUT ve NAK arama kurtarma dalgıçları, tüple dalarak çocuğun kaybolduğu alanda arama yaptı. Akıntının olduğu bölümlerde de aramalarını sürdüren dalgıçlar, yaklaşık 100 metrelik alanda 6 saat boyunca yapılan arama çalışmalarına havanın kararmasıyla ara verdi.
 
Bu sabah tekrar başlayan arama çalışmalarında öğle saatlerinde cesedi ulaşıldı. Yunus Malay'ın cesedi boğulduğu yerin 600 metre ilerisinde, 2 metre derinlikte, çalılıkların altında bulundu. NAK ile Yalova deniz polisi ve kurbağa adamlar ekibi cesedi dereden çıkardı. Oğlunun cansız bedenini görünce gözyaşlarına boğulan acılı baba Zihni Malay'ı yakınları teskin etmeye çalıştı.
 
Çocuğun cesedi, 112 ekiplerinin ve savcının incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler