"Senin de bayrağa saygın yok!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de akan kanın sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu öne sürerek, "50 sefer uyardım. ‘Silah gönderme, militanları eğitme’ dedim" dedi.Kılıçdaroğlu, partisince Hatay’da düzenlenen mitingde hükümeti eleştirdiğini

"Senin de bayrağa saygın yok!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de akan kanın sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu öne sürerek, "50 sefer uyardım. ‘Silah gönderme, militanları eğitme’ dedim" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Hatay’da düzenlenen mitingde hükümeti eleştirdiğini belirterek, "AK Parti’ye oy veren yurttaşlarım bu eleştirileri üzerine almasınlar. Ayrımcılık, bölücülük benim kitabımda yok. Bu hükümet size yalan söyledi. ‘Oy verin yolsuzluğu, yoksulluğu önleyeceğim, yasakları kaldıracağım’ dedi. Yaptı mı?" diye konuştu.

"Bu ülkenin birleştirici gücü olacağız. Hiçbir yurttaşı ötekileştirmeyeceğiz. Sözüm söz" diyen Kılıçdaroğlu, "Düne kadar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapılıyordu. Onu da elinden aldım. Hepinizin benim başımın üstünde yeri var. Ne dedim? Benim kitabımda ayrımcılık yok. Ben insanı severim. Benim için yandaş yok, vatandaş var" ifadelerini kullandı.

Hatay’ın bu bölgenin en güzel illerinden birisi olduğunu, her inançtan insanın binlerce yıldır barış içinde yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bölmeye çalışıyorlar. Sakın bölünmeyin. Ayrılmak yok, bölünmek yok. Birilerinin ekmeğine yağ sürmek yok. Biz beraber yaşadık, beraber yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

"50 SEFER UYARDIM"

Suriye’de kardeşin kardeşi öldürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Her zaman ‘yapmayın, kardeşin kardeşi öldürdüğü yere silah göndermeyin, cihatçı grupları Hatay’da eğitmeyin’ dedim. ‘Başınıza bela olur’ dedim. Reyhanlı patlamasının ertesi günü Reyhanlı’ya gittim ama parti arabasıyla gitmedim. Çünkü oraya slogan atmaya gitmedim. Bana gazeteciler siyasi soru sordular. Onlara ‘Siyaset yapmaya gelmedim. Reyhanlı’nın acısını paylaşmaya gelmedim’ dedim. Ama o başçalan benim söylediklerimin tersini söyledi. Reyhanlı halkı ve Allah şahidimdir. Bunun dışında hiçbir şey söylemedim. Kendisi ne yaptı? Reyhanlı’ya gidemedi, ABD’ye gitti. Daha sonra da topla tüfekle önlem alarak gitti Reyhanlı’ya. Suriye’de akan kanın sorumlusu kim? Suriyeli çocukların Türkiye’nin sokaklarında dilenmesine neden olan kim? 50 sefer uyardım. ‘Silah gönderme, militanları eğitme’ dedim. Suriye’de akan kanın sorumlusu Erdoğan’dır. Ben bunu her yerde söylüyorum. İstanbul’da da, Erzurum’da da söylüyorum. Neden siz silah, para gönderiyorsunuz. Acaba Suriye’ye girişin yollarını bulabilir miyiz diye provokasyonları kendileri hazırlıyor."

Bayrak dolayısıyla eleştirildiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz bayrağımıza saygılıyız. Bayrak geçince ayağa kalkarız. Bir de cenaze geçerken ayağa kalkarız. Bu yıl Kırkpınar Güreşleri’ne gittim. Stadyumda gençler Türk bayrağı taşır. Bayrak protokol tribününün olduğu yere geldi. Ben dahil herkes ayağa kalktı. Ama 4 AKP’li ayağa kalkmadı. Şimdi bayrak edebiyatı yapıyor. Bayrağa kalkmayan o bakanları neden görevlerinde tutuyorsun. Kalkmış seçim propagandasında Türk bayrağını kullanıyor. O bakanları partiden atmıyorsan senin de bayrağa saygın yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler