Şener:"800 ceoya tek tek mail attim"

TAV Grup CEO’su ve ACI Europe Yönetim Kurulu Üyesi  Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener’in kardeşi  Sani Şener, havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) ve Avrupa kolu ACI Europe’un İstanbul’da yapılan genel

Şener:"800 ceoya tek tek mail attim"
TAV Grup CEO’su ve ACI Europe Yönetim Kurulu Üyesi  Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener’in kardeşi  Sani Şener, havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) ve Avrupa kolu ACI Europe’un İstanbul’da yapılan genel kurullarının Gezi Parkı eylemleriyle çakışması üzerine 800 CEO’ya tek tek mail atarak eylemlerin demokratik bir hak arayışı olduğunu anlattığını söyledi.
 
Tüm dünyadaki hava trafiğinin yüzde 95’ini yönlendiren 800’den fazla üst düzey havalimanı yöneticisinin İstanbul’da buluştuğunu kaydeden Şener, şunları söyledi:
“1751 tane havalimanının 800 tanesi konferans için İstanbul’a geldi. Dünyanın en önemli havalimanları işletmeciliği etkinliği böylece Turkiye’de yapıldı. 5 yıldır bu işin peşinde koşuyoruz. Konferansı aldık ama Gezi Parkı protestoları başladı. Türkiye’de birçok etkinlik ve kongre iptal edildi. Buraya gelecek delegeler de tereddüte düştüler, tedirgin oldular. 800 delegeye tek tek mail attım. Onlara Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu, bu yapılan eylemin genç arkadaşlarımızın demokratik hakları olduğunu ve de bunu gayet barışçı şekide yaptıklarını yazdım.”
 
Gezi’de resim çektirdiler
 
Eylemlerin batıdaki eylemler gibi olduğunu söylediğini ifade eden Şener, şöyle konuştu:
 
“Doğu’daki eylemler veya Arap baharındaki eylemlerle eşdeğer tutulamayacağını yazdım. Gençlerin çok bilinçli olduğunu, İstanbul’da hayatın devam ettığini yazdım. Batı dünyasında da bu tür eylemler olduğunun altını çizdim.
 
İnsanlar demokratik haklarını kullanırken hayat da devam etmeli. Bütün delegeler iptal etmeyip İstanbul’a geldi. Önceki akşam hepsi Taksim’e gitti. Taksim’de resim çektirdiler.”
 
Boğaz turu yaptılar
 
Türkiye’de havacılık konferansı yapılmasının önemine işaret eden Şener, şu bilgileri aktardı:
 
“2000 yılından bu yana Türkiye’de havacılıkta çok büyük bir ilerleme var. Ulaştırma Bakanlığı ve DHMİ’in yerde yaptığı özelleştirmeler, havada da liberalizasyon politikası THY’i büyüttü.
 
Pegasus, Atlas Jet, Onur Air gibi başka havayollarını da çok büyüttü. Böylece Türkiye’de havacılık sektörü çok hızlı büyüdü. Bunun da etkisi var. Bunu görmeye de geldiler. Bu başarıyı elde eden ülkeyi tanımak istediler.
 
İstanbul çok meşhur bir kent. Ama delegelerin yüzde 20’si İstanbul’u ilk kez gördü. Hemen hemen bütün delegeler Boğaz turu yaptı. Tekneden, Küçüksu Kasrı’nda yaptığımız  Mevlevi gösterisini izlediler. Hayran kaldılar. Müthiş bir İstanbul tanıtımı yaptık.”
 
Konferansın tanıtım açısından çok faydalı olduğunu kaydeden Şener, şunları söyledi:“174 değişik ülkeden geldiler. Konferans çok başarılı geçti. Ülkemize hizmet ettiğim için çok mutluyum. Türkiye’deki havacılığın nasıl geliştiğini kendilerine anlattık. Konferansta birçok ödül aldık. Üsküp, Tunus için ödül aldık, bana şahsi bir ödül de verdiler.
 
Bu etkinlik havalimanı işletmeciliğinin olimpiyatıdır. Biz bunu Türkiye’ye kazandırdık. İnşallah Türkiye 2020’de spor olimpiyatlarını da alır.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler