Şener: Ekonomide de lideriz!

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, dün yaptığı sportif açıklamanın ardından bugün de ekonomik konularda değerlendirmelerde bulundu. Trabzonspor’un sadece sportif anlamda değil, ekonomik anlamda da ülkenin lideri konumunda olduğuna işaret eden Şener, “Naklen

Şener: Ekonomide de lideriz!

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, dün yaptığı sportif açıklamanın ardından bugün de ekonomik konularda değerlendirmelerde bulundu.

 

Trabzonspor’un sadece sportif anlamda değil, ekonomik anlamda da ülkenin lideri konumunda olduğuna işaret eden Şener, “Naklen yayın gelirlerinde topladığımız puanla doğru orantılı olarak oranla en fazla ekonomik girdi sağlayan kulübüz. Hazırladığımız projeler ışığında 2 yıl içinde tam anlamıyla UEFA’nın ekonomik kriterlerini sağlamış hale geleceğiz. Camiamızın içi rahat olsun” ifadelerini kullandı.

 

Futbolculara tahakkuk eden prim ve maç başı alacaklarını yüzde 90 oranında ödediklerini de kaydeden Başkan Sadri Şener şöyle devam etti: “Hiçbir oyuncumuzla ilgili olarak bonservislerden doğan borcumuz bulunmuyor. Oyuncularımızın normal hak edişlerinin yüzde 90’ını ödedik. Ödemeye de devam ediyoruz. Daha bugün prim alacaklarından 1 milyon TL.lik ödeme gerçekleştirdik. Sahada olduğu gibi gelir liginde de lideriz. Yönetim olarak kaynaklarımızı arttıracak ciddi projelerin peşindeyiz. Geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığımız DSİ’yle su kullanım hakkı sözleşmesinin imzalanmasının ardından geldiğimiz aşamada yıllık 15 milyon TL. gelir hedeflediğimiz HES projeleriyle ilgili son derece önemli bir adımı geride bıraktık. Bu gelirlerle önümüzdeki süreçte zaten güçlü olan takım kadromuz daha da güçlü hale gelecektir”

 

Şampiyonlar Ligi’ne direk katılma hedefinin sadece sportif anlamda değil, ekonomik anlamda da büyük önem taşıdığının altını çizen Şener, “Bu başarı hem tarihimize altın harflerle yazılacak hem de ekonomik açıdan kulübün yeni bir çağa adım atmasını sağlayacak. Böylelikle sadece oyuncularımıza yönelik değil tüm taahhütlerini yüzde 100 oranında yerine getirebilecek bir kulüp yapısına kavuşmuş olacağız. Önümüzdeki 2 yıllık proje dönemi bizi bu hedefe taşıyacak. Kulübümüzün taraftarlarımıza yönelik gelir kalemlerinde de arzulanan boyutta olmasa dahi ciddi bir yükseliş söz konusudur. Başarının bu rakamları da daha üst seviyelere taşıyacağına inanıyoruz. Yaptığımız yatırımın karşılığını bu yolla alacağız” diye konuştu.

 

Yapılacak yeni stadyumla Türk futbol dünyasına her anlamda damgasını vuracak bir kulüp haline geleceğimizi de savunan Şener, “O zaman futbol piyasasının her anlamda lideri olacağız. Başarı çıtamızı Avrupa’ya taşıyacağız. Bu doğrultuda ilgili tüm planlamalar yapılmıştır. Artık bu planların uygulanmasına gelmiştir. Bizi bu kadar iddialı ve inançlı konuşmaya sevk eden ilk sebep ise teknik heyetimize ve oyuncu kadromuza olan sonsuz güvenimizdir. Onların üstlendikleri sorumluluk ve taşıdıkları misyonla Trabzonspor’a çağ atlatacaklarına inanıyoruz” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler