Şemdinli'deki çatışmalar sona erdi

 Şemdinli'de ağır kayıp veren PKK'nın militanlarına verdiği eylem emrini teslim olan terörist anlattı: Bize 'Evlere girin. Çatışma olsun. Siviller ölse de önemli değil. Gerekirse 3 bin kişi ölsün ama siz ilçeye girin' dediler. Şemdinli'de ağır kayıp veren

Şemdinli'deki çatışmalar sona erdi

 

Şemdinli'de ağır kayıp veren PKK'nın militanlarına verdiği eylem emrini teslim olan terörist anlattı: Bize 'Evlere girin. Çatışma olsun. Siviller ölse de önemli değil. Gerekirse 3 bin kişi ölsün ama siz ilçeye girin' dediler.

 

Şemdinli'de ağır kayıp veren PKK'nın militanlarına verdiği eylem emrini teslim olan terörist anlattı: Bize 'Evlere girin. Çatışma olsun. Siviller ölse de önemli değil. Gerekirse 3 bin kişi ölsün ama siz ilçeye girin' dediler.

 

KANDİL'DEN PKK'LI TERÖRİSTLERE VERİLEN KAN DONDURAN EMİR

 

Star Gazetesi'nin haberine göre; Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Goman Dağı bölgesine günler öncesinden yığınak yaparak "Şemdinli ilçesini ele geçirme" planları yapan örgütün taktiğini teslim olan kadın PKK'lı bozdu. "Evlere girin. Çatışma olsun. 3 bin sivil ölse de Şemdinli'ye girin" talimatıyla 100-150 kişilik grupla bölgeye sızdıklarını anlatan kadın militan bu planı hayata geçirmek için uzun süre tatbikat yaptıklarını da söyledi.

 

Kaybı gizlemek için ceset taşıdılar

 

Goman Dağında büyük kayıplar vererek geri çekilen örgütün bozulan oyunu PKK'nın üst düzey yöneticilerini çileden çıkardı. Özel birlikler Goman dağı bölgesinde arazi taramasını sürdürürken, bulduğu 6 örgüt mensubunun cesedini Şemdinli'ye getirdi. Kayıplarını gizlemek için taşıyabildikleri cenazeleri sınırın ötesine götüren örgüt mensuplarının ise cesetleri hemen gömdüğü öğrenildi.

 

Zayiat yüzünden cezalandırma

 

Örgütün büyük kayıplar verdiği Goman bölgesi operasyonunda üst düzey yöneticilerinin alt birimlerindeki elemanlarına çeşitli cezalar verdiği ortaya çıktı. Şemdinli ilçesine baskın yaparak alan hakimiyeti kurmak isteyen örgütün bu düşüncesini hayata geçirememesi örgüt içerisinde sıkıntı yarattı. Yine teslim olan PKK'lının verdiği bilgilerde, kalabalık bir PKK'lı grubu ile günler öncesinden Goman Dağı bölgesine ağır silahlarla yığınak yapıldığı ancak güvenlik birimlerinin müdahalesi ile tüm planların alt üst olduğunu söylediği öğrenildi. Sadece Hakkari'de son bir yılda örgütün baskısıyla kız ve erkeklerden oluşan 400 gencin dağa çıkarıldığı öğrenildi.

 

Saldırıyla ilgili soruşturma başladı

 

Öte yandan Hakkari'nin Geçimli Karakolu ile Çukurca ilçesinde 3 ayrı karakola teröristlerce düzenlenen saldırıyla ilgili Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, terör soruşturmalarına bakan Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği ile koordineli yürütülen soruşturma kapsamında, Geçimli Jandarma Karakolu'na yönelik saldırıyı gerçekleştiren ve saldırı emrini veren teröristlerin tespiti için çalışma başlattı. Saldırıdan sonra çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinden çıkan bilgi, belge ve örgütsel dokümanları incelemeye alan başsavcılık, elde edeceği bulguları çalışmalarını tamamladıktan sonra ilerleyen günlerde fezleke ile Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne gönderecek.

 

Kaymakam adayını böyle kaçırmışlar

 

PKK tarafından Muş-Kulp karayolunun Şenyayla bölgesinde 13 Ağustos 2011'de kaçırılan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu'nun nasıl kaçırdığıyla ilgili görüntüler ortaya çıktı. Örgüte yakın internet sitelerinde yayınlanan görüntülerde yol kesen PKK'lıların araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptığı ve Kaymakam adayı Erenoğlu'nu minibüsten indirdikleri görülüyor. Öte yandan Lice-Bingöl karayolunu kesen terör örgütü PKK mensupları, izne giden 3 askeri kaçırdı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak,, "Teröristler memleketlerine izinli olarak giden 3 askeri kaçırmasının ardından bölgede hava ve karadan operasyon başlatıldı" diye konuştu.

 

İŞTE TESLİM OLAN PKK'LININ VERDİĞİ İFADE

 

PKK'nın hain planını anlattıklarıyla bozan kadın PKK'lı operasyon teslim olarak çarpıcı bilgiler verdi. Kendilerine verilen talimatta Şemdinli baskınında çıkacak olan çatışmada gerekirse 3 bin sivilin ölmesinin pek önemli olmadığının örgütün üst düzey birimleri tarafından ifade edildiğini kaydeden militan ifadesinde bu talimatı şu sözlerle anlattı: "Bize evlere girin. Çatışma olsun. Sivil ölmüş ölme-miş çok önemli değil. Gerekirse 3 bin kişi ölsün ama siz ilçeye girin."

 

150 kayıp veren PKK Şemdinli'den çekildi

 

Şemdinli'de yaklaşık 150 kayıp veren PKK'nın tüm unsurlarıyla geri çekildiği öğrenildi. Şehir merkezine 3-5 kilometre uzaklıkta süren çatışmalar dün sabah saatlerinde bitti. İran ve Irak sınırından kaçarak kamplara sığınmayı hedefleyen yaklaşık 100 kişilik grubun imhası için nokta operasyonlar başlatıldı. İran sınırındaki Şehidan kampında bulunan 500 PKK'lının yardıma gelememesi Şemdinli'deki teröristleri imha noktasına getirdi. Hakkari kırsalında sayıları bini bulan teröristler için geniş çaplı operasyonun önümüzdeki günlerde başlatılacağı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı'ndan da "Teröristler temizlenene kadar operasyonlar sürecek" açıklaması geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem