Şemdinli'de 13 terörist öldürüldü

Şemdinli ilçesi Kırmızı Tepe Yaylapınar mevkiinde bir grup terörist tespit eden güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 5 asker hafif şekilde yaralandı. 13 terörist ise öldürüldü. OPERASYON SÜRÜYORBölgede operasyon

Şemdinli'de 13 terörist öldürüldü

Şemdinli ilçesi Kırmızı Tepe Yaylapınar mevkiinde bir grup terörist tespit eden güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 5 asker hafif şekilde yaralandı. 13 terörist ise öldürüldü.

 OPERASYON SÜRÜYOR

Bölgede operasyon hem karadan hem havadan devam ediyor. Bölgeye sevk edilen özel birliklerin, kalabalık olan teröristleri Kırmızı Tepe'de sıkıştırdığı ve operasyonların devam ettiği belirtildi.

Çatışmanın halen devam ettiği bölgeye takviye kuvvet gönderildi.

Yaralı askerler tedaviye alınırken, çatışmaların Bağlar ile Zorgeçit mezrası arasında bulunan Kırmızı Tepe bölgesinde yoğunlaştığı ve burada da çok13 PKK'lının öldürüldüğü kaydedildi. Bölgedeki operasyonlar hava destekli olarak sürdürülüyor.

 BAŞKALE'DE MAYIN PATLAMASI

Van'ın Başkale ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayın, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada, ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

İlçeye bağlı Yavuzlar köyü mevkisinde terör örgütü mensuplarınca yol kenarına döşenen uzaktan kumandalı mayın, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı.

Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamanın ardından bölgede geniş çaplı inceleme başlatan güvenlik güçleri, aynı yol üzerinde mutfak tüpüne tuzaklanmış halde iki mayın daha buldu.

Mayınlar, alınan güvenlik önlemlerinin ardından bomba imha ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem