Şemdinli ve Kandil'e bomba yağdı

 Hakkari'nin Şemdinli ilçesini çevreleyen başta Goman Dağı olmak üzere birçok alan önceki gece saatlerine kadar havadan bombalandı.Şemdinli kırsalında üç gündür devam eden operasyonlar kapsamında dün saat 02.00'de, Şemdinli kırsalında teröristlerin buluna

Şemdinli ve Kandil'e bomba yağdı

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesini çevreleyen başta Goman Dağı olmak üzere birçok alan önceki gece saatlerine kadar havadan bombalandı.

Şemdinli kırsalında üç gündür devam eden operasyonlar kapsamında dün saat 02.00'de, Şemdinli kırsalında teröristlerin bulunabilecekleri yerler, F16 uçakları tarafından bombalandı. Bölgede uçuş yaptığı belirtilen insansız hava aracı (İHA)'nın ardından Şemdinli kırsalı ve Kuzey Irak sınırında bulunan PKK kampları başta olmak üzere Goman, Hakurk, Mergesavan, Karadağ ve Çimendağı'nda hedefler vuruldu.

 

20 DAKİKA SÜRDÜ

Türk jetleri aynı saatlerde Kuzey Irak'taki PKK kamplarını da vurdu. Önceden belirlenen hedeflere yönelik bombardıman 20 dakika sürdü. Vurulan yerler arasında Süleymaniye'ye 115 kilometre mesafede olan 2 köyde bulunuyor.

 

TELSİZ KONUŞMALARI

Şemdinli ilçesine gelerek ilçe kaymakamını kaçırmak isteyen PKK'lı teröristlere, Özel Harekât polislerin hızlı istihbarat ile önceden önlem alarak karşılık verdiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. İlçe Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Tugay Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı düzenlemek isteyen PKK'lılardan 5'i öldürülmüştü. Bölgede görev yapan üst düzey bir istihbarat yetkilisi "PKK, son çırpınışlarını oynuyor. Operasyonlarda sağ yakalanmak istemeyen teröristlerin bir bölümü el bombası patlatarak intihar eylemlerine giriyorlar" dedi. Teröristlerin 'fazla kayıp' görüntüsü verdirilmemesi için cesetlerin katır sırtında kaçırıldığı iddia edildi. Yetkili, PKK'lıların ağır kayıp verdiğini yapılan telsiz konuşmalarında, Azad ve Baver kod adlı teröristlerin adalarında "Bombalıyorlar, bombalıyorlar, kaçın, kaçın, sağ teslim olmayın pimi çek" şeklinde konuştuklarını anlattı.

 

PKK, 16 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU KAÇIRDI

Silopi'nin Görümlü beldesinde hayvan otlatmak için meraya giden çoban Mahmut Yuvalak, çocukları Mahsun (16) ve Yunus'un (9) yolunu 4 PKK'lı kesti. PKK'lılar "Örgütün gençlere ihtiyacı var" diyerek Mahsun'u kaçırdı. PKK Ağrı'da da bir şantiyeyi basıp 4 aracı yaktı, bir işçiyi kaçırdı. Yoldan geçen bir araca ateş açıp kadın sürücüyü yaraladı.

 

OMURLU KARAKOLU'NA, ÜÇÜNCÜ KEZ SALDIRI

PKK, Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'ndeki Omurlu Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı'na 2 günde 3'üncü kez saldırdı. Askerler anında karşılık verirken, ilk saldırıda 1 asker şehit olmuştu. PKK, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinin güvenliğini sağlayan askeri birliğe de 2 havan topu attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem