Selami Altınok görevi devretti

Altınok görevini Muhterem İnce’ye bıraktı

Selami Altınok görevi devretti
Emniyet Genel Müdürü olarak atanan Selami Altınok, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevini Muhterem İnce’ye devretti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok atandı. Artvin Valisi Muhterem İnce ise İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına getirildi. Altınok, Müsteşarlık görevini Bakanlık’ta düzenlenen törenle İnce’ye devretti. Burada yaptığı konuşmada Selami Altınok, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletine, milletine hangi alanda olursa olsun hangi görevde olursa olsun hizmet etmenin onur ve şerefini bize bahşettiği için Allah’a şükrediyorum. Kahraman güvenlik kuvvetlerimizin bir bölümünü oluşturan polis teşkilatımızda daha önce birlikte çalışmış olmanın mutluluğunu yaşadığım teşkilatta tekrar görev almanın mutluluğunu yaşıyorum. Memleketimizin, milletimizin, devletimizin bekası için vatandaşlarımızın huzur ve güvenlik içinde yaşayabilmesi için, terör belasından kurtulabilmesi için, hukuk devleti sınırları içinde hukukun emrettiği şekilde demokratik nizam içinde hükümetimizin emrinde görev yapmaya devam edeceğiz. Burada görev yaptığım sürece önemli çalışmalara sayın bakanlarımızın emri ve direktifleri doğrultusunda imza atmaya gayret ettik. Memleketin içerisindeki mülki idarede olsun, diğer teşkilatlarımızda, jandarmamızda, emniyetimizde, valilerimizde, kaymakamlarımızla bütün teşkilatla birlikte memleketin huzuru güvenliği, geleceğine katkı yapan mutfak olan bu bölümde iyi işler çıkarmaya gayret ettik. İnşallah vatana, memlekete layık hizmet etmişizdir diye düşünüyorum. Onurlu bir görevdi İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı. Sayın müsteşarımıza başarılar diliyorum, yıllarca beraber çalıştık, beraber görev yaptık. Burası Bakanlığımızın mutfağıdır. İşlemlerin hazırlandığı, piştiği , hizmetin vatandaşa sunulması noktasında görülmeyen cephesidir burası. Burada işlerin iyi hazırlanması ve yürütülmesi noktasında sistem yürüdüğü takdirde taşrada hizmetlerimizin daha iyi yürür diye düşünüyorum. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz ama bu görevimiz süresince yardımcı olan jandarma genel komutanımıza, emniyet genel müdürümüze, diğer birimlerimize, valilerimize, kaymakamlarımıza, sayın bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların iyi niyetli ve gayretli çalışmaları olmasaydı herhalde yaptığımız işlerin büyük kısmını yapabilme şansına sahip olamazdık. Müsteşarımıza da Allah yardımcı olsun, inşallah güzel hizmetleri yapmak nasip olur."

“EN BÜYÜK HEDEFİMİZ, MİLLETİMİZİN HUZUR VE REFAHINI, ASAYİŞİNİ, EMNİYETİNİ SAĞLAMAK"

Görevi teslim alan İnce ise yaptığı konuşmada, ‘Sayın müsteşarım’ diye hitap etmek istediğini belirterek, “Şimdi Emniyet Genel Müdürü olarak onlar bende İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak bu bayrağı hizmeti taşıyacağız inşallah. Böylesine onurlu ve ulvi bir göreve geldiğimizin bilincindeyiz. Bu görevi bizlere layık gören, Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Böylesine ulvi bir görevi de daha önce birlikte çalıştığım bir meslek büyüğüm, ağabeyimden devralmanın da mutluluğu içerisindeyim. En büyük hedefimiz milletimizin huzur ve refahını, asayişini, emniyetini sağlamak. Bu anlamda var gücümüzle çalışacağız. Sayın Süleyman Soylu bakanımızın öncülüğünde mesai gözetmeden daha önceki bilgi ve tecrübemizi de katarak milletimizin huzur ve refahı için gayretimizi göstereceğiz. Bu birlik beraberliğimizi, huzurumuzu bozmak isteyen hain güçlere, terör örgütlerine de gereken dersi zamanında ve yerinde vereceğiz. Güzel bir çalışma ortamı var İçişleri Bakanlığımızda. İnşallah bu hedeflerimize en kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler