Selam Tevhidde tahliye kararı

Paralel devlet Yapılanması (PDY), herkesce Selam Tevhid olarak bilinen davada bir kişi tahliye dildi.   İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı olarak görülen duruşmada, 2’si başka suçtan tutuklu 24 tutuklu sanık ve 6 tutuksuz sanık ile taraf avuk

Selam Tevhidde tahliye kararı
Paralel devlet Yapılanması (PDY), herkesce Selam Tevhid olarak bilinen davada bir kişi tahliye dildi.
 
İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı olarak görülen duruşmada, 2’si başka suçtan tutuklu 24 tutuklu sanık ve 6 tutuksuz sanık ile taraf avukatları hazır bulundu. Müştekiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Varank, Ahmet Davutoğlu ve Lütfi Elvan’ı ise avukatları temsil etti.
 
4 gün kapalı olarak görülen duruşma, iddianamenin okunması ve tahliye taleplerinin okunmasıyla devam etti.
 
Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Erhan Körtek’in, dosya kapsamı, soruşturmadaki konumu, aktif olarak görev aldığı süre ile tutuklulukta geçen süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme, sanığın yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve haftada bir en yakın karakola giderek imza atmasına hükmetti.
 
Firari sanıklar Fethullah Gülen ve Emrullah Uslu hakkındaki gıyabi tutukluluk kararının devamına hükmeden mahkeme, diğer tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme, diğer tutuklu sanıkların da tahliye taleplerini reddetti.
 
Duruşma 2-3-4-5 Mayıs 2016 tarihlerine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler