Selahattin Demirtaş: 'Kıyameti koparırız!'

HDP Eşgenelbaşkanı Selahattin Demirtaş, güvenlik paketi ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Yasanın çıkmasıyla çok sayıda gencin öleceğini söyleyen Demirtaş, sokağa çıkacaklarını ve kıyameti koparacaklarını söyledi.Bugün gazetesine açıklamalarda buluna

Selahattin Demirtaş: 'Kıyameti koparırız!'

HDP Eşgenelbaşkanı Selahattin Demirtaş, güvenlik paketi ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Yasanın çıkmasıyla çok sayıda gencin öleceğini söyleyen Demirtaş, sokağa çıkacaklarını ve kıyameti koparacaklarını söyledi.

Bugün gazetesine açıklamalarda bulunan Demirtaş çözüm süreciyle ilgili ''Kobani olayları bahanesiyle çıkarılmak istenen bir yasa'' diyerek şu şekilde konuştu;

''KIYAMETİ KOPARACAĞIZ''

''Hükümet toplumsan muhalefetten, sokaktan çok korkuyor. Bu yasa için hem Meclis'te kıyameti koparacağız hem de sokakta mitinglerimizle engellemeye çalışacağız. Polis çocuklarımızı vurup öldürecek. Sonra "elinde taş vardı" diyecek."


''ORTAK MUHALEFETLE KARŞI ÇIKMAK LAZIM''

Bu Yasa çıkarsa ters teper diyen Demirtaş, "Müzakere sürecini dinamitleme potansiyeline sahip bir yasa. Daha yasa çıkmadan Yüksekova’da polis 18 yaşındaki bir çocuğu infaz etti. Çıkınca çok daha rahat edecekler. Başbakan’ın ‘vur’ dediğini polis kafasından vurup indirecek, sonra ‘yüzü kapalıydı, elinde molotof, taş vardı’ diyecek, çocuklarımız, gençlerimiz sokakta patır patır öldürülecek. Bunu hangimiz içimize sindirebiliriz? Bu sadece Kürt’e karşı çıkarılmış yasa da değil, Batı’da da her yerde bu yasayı çok sert uygulayacaklar. Her yerden ortak muhalefetle bu güvenlik yasasına karşı çıkmak lazım.'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler