Sekreterini taciz eden avukata 6 yıl hapis

Bursa'da, sekreteri C.Ç.'ye yanında iş başı yaptığı gün cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Avukat Ö.Ç, 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi. Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde C.Ç.'ye karşı "nitelikli cinsel saldırı" suçundan hakkında 10 yıla kadar

Sekreterini taciz eden avukata 6 yıl hapis

Bursa'da, sekreteri C.Ç.'ye yanında iş başı yaptığı gün cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Avukat Ö.Ç, 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde C.Ç.'ye karşı "nitelikli cinsel saldırı" suçundan hakkında 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan Avukat Ö.Ç. ile suça yardımcı olduğu ileri sürülen M.R.B.'nin yargılanmasına devam edildi. Sanıkların katılmadığı davada, Ö.Ç.'nin avukatı Ergün Kurdak, M.R.B.'nin avukatı Serkan Sılacı ve mağdurun avukatları hazır bulundu. Mağdur C.Ç.'nin avukatı Nevin Canbaz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Ayşe Kürtçü Kızılkaya, sanığın cezalandırılmasını ve karar ile birlikte tutuklanmasını istedi. Sanık Ö.Ç.'nin avukatı Ergün Kurdak, suçun işlendiğine dair bir delil olmadığını, kamera görüntülerine göre cinsel saldırı olarak kabul edilse dahi, TCK'nın 102/1 maddesi kapsamında olduğunu, bunun da şikayete bağlı bir suç olduğunu belirtti. Avukat Serkan Sılaca da müvekkilinin suçsuz olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, oy çokluğuyla sanık avukat Ö.Ç.'ye nitelikli cinsel istismar suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, tutuklanmasına yer olmadığına karar verdi. Diğer sanık M.R.B'nin ise beraatine karar verildi.

Mahkeme kararını değerlendiren C.Ç.'nin avukatı Nevin Canbaz, "Adalet yerini buldu" dedi.

Ö.Ç'nin kararın Yargıtay tarafından onanması halinde cezaevine gireceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler