Şehitler Pazar teslim edilecek !

Afyonkarahisar’da askeri cephanelikte el bombalarının tasnif işlemlerinin yapıldığı sırada meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu. Askerlerin kimliklerinin DNA testiyle belirlenmesinden sonra cenazeler, Pazar gününe kadar ailelerine teslim edilecek.T

Şehitler Pazar teslim edilecek !

Afyonkarahisar’da askeri cephanelikte el bombalarının tasnif işlemlerinin yapıldığı sırada meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu. Askerlerin kimliklerinin DNA testiyle belirlenmesinden sonra cenazeler, Pazar gününe kadar ailelerine teslim edilecek.

Türkiye, güne 25 şehit haberiyle uyandı. Dün gece saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar'ın Ataköy ilçesindeki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda patlama ve ardından yangın meydana geldi.

İlk bilgiler, yaralı askerler olduğu ve 20'ye yakın askere de ulaşılamadığı yönündeydi. Tablonun günün ışımasıyla birlikte ortaya çıkacağı belirtilmişti ve öyle de oldu. Acı haber TSK ve Bakan Veysel Eroğlu tarafından verildi: 25 şehit.

Yetkililerin, 'terör ye da sabotaj değil' dediği patlama, Türkiye'nin en büyük mühimmat depolarından birinde, el bombalarının tasnif edildiği sırada meydana geldi.

8 deponun bulunduğu alandaki patlama 4. depoda yaşanırken, çıkan yangına, etrafa saçılan el bombaları nedeniyle uzun bir süre müdahale edilemedi. Yangın gece saatlerinde söndürüldü.

KOMUTAN BÖLGEDE

Yaşanan patlama sonrasında bölgeye giden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu incelemelerde bulundu.

ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ

Tüm Türkiye’yi yasa boğan patlamada şehit askerlerin isimleri şöyle:

"Kıdemli Başçavuş Bedri Naim, Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Döger, uzman çavuşlar Hüseyin Apaydın ve Cüneyt Akkuş, erbaş ve erler Ayhan Kutsu, Kadri Aydın, Fatih Şalgam, Bayram Uluer, Burak Kaplan, Emrah Aral, Emrah Kartal, Hayri Kaya, Emre Yıldırım, Emrah Sandalcı, Mehmet Emre Özer, Hüseyin Gökhan Eriç, Tolga Tostan, Ahmet Tosun, Burak Umut Gedik, Onur Fikret Gülger, Macit Coşkun, Barış Öztürk, Mehmet Emin Çoğun, Abdullah Tokgöz ve Fatih Ergeç."

CENAZELER GATA'YA

Patlamanın şiddeti nedeniyle, şehitlere kimlik tespitinin yapılamayacağı ve kimliklerin DNA testinden sonra ortaya çıkacağı kaydedildi.

Öte yandan, Afyon Devlet Hastanesi'nde DNA testi yapılamadığı, askerlerin cenazelerinin bu işlem nedeniyle Ankara GATA'ya götürüleceği belirtildi.

PAZAR GÜNÜNE KADAR AİLELERE TESLİM EDİLECEK

Patlamanın olduğu bölgeye giden Milli Savunma Bakanı Cevdet Yılmaz, öğleden sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Cevdet Yılmaz, şehit askerlerin cenazelerinin Pazar gününe kadar ailelerine teslim edileceğini söyledi. Yılmaz, olayın ardından Afyonkarahisar’a gelen ailelerden DNA örneği alınacağı belirtildi.

Soruşturmanın sivil ve askeri olarak iki yönden sürdürüleceğini belirten Yıldız, “Askeri ve sivil savcılık soruşturması sonucunda hata, ihmal varsa ortaya çıkacaktır” dedi.

Bakan Yıldız, bir soru üzerine el bombası dışında patlayan başka patlayıcı olmadığını ifade etti.

UMUTLU BEKLEYİŞ VE ACI 

Etrafa saçılan el bombaları nedeniyle yeni bir patlama ihtimaline karşı bölgede güvenlik kordonu oluşturan güvenlik güçleri, bölgeye giriş çıkışlara izin verilmedi.

olayın duyulmasının ardından kışladaki görevli askerlerin yakınları bölgeye geldi. Kışla önündeki umutlu bekleyişi acıya bırakan haber ailelere verildi.

DEPREM SANDILAR 

Öte yandan, patlamanın şiddeti nedeniyle yaşanan sarsıntıyı deprem sanan Afyonkarahisar halkı sokaklara döküldü.

Mühimmat deposunun yakınındaki bazı evlerin camlarının patlamanın şiddetiyle kırıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler