Şehit uzman çavuşun cenazesi memleketine gönderildi

Bingöl'de PKK'lılar tarafından demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Veli Ateş'in cenazesi memleketi Konya'ya gönderildi.Bingöl'ün Genç ilçesi Suveren köyü mevkiinde teröristlerce demiryoluna

Şehit uzman çavuşun cenazesi memleketine gönderildi

Bingöl'de PKK'lılar tarafından demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Veli Ateş'in cenazesi memleketi Konya'ya gönderildi.

Bingöl'ün Genç ilçesi Suveren köyü mevkiinde teröristlerce demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen 38 yaşındaki patlayıcı madde imha uzmanı Jandarma Uzman Çavuş Veli Ateş için Bingöl Havalimanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, askeri erkan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehidin yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra konuşan Vali Köşger, "Bir süredir ülkemize terör örgütünün hain saldırılarına şahit oluyoruz. Bu saldırılarda onlarca vatandaşımızı, askerimizi ve polisimizi şehit verdik. Vatanımızın birliğinin bozulması için hesap yapanların maşa olarak kullandığı terör örgütünün fırsat bulduğunda masum halkımıza, güvenlik kuvvetlerimize haince, kalleşçe ve sinsice saldırılarda bulunduğu günleri yaşıyoruz. Terör eylemleriyle devletimize ve milletimize korku salarak, devletin varlığı ve bağımsızlığına, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne zarar verebileceğini düşünenler asla amellerine ulaşamayacaklardır. Hainlerin sonu kesinlikle hüsran olacaktır" dedi.

EŞİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Vali Köşger'in konuşmasının ardından Bingöl Müftüsü Mecit Can tarafından dua okundu. Ellerin semaya kalktığı törende şehit için dua eden silah arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin eşi Sevgi Ateş tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sık sık ağıtlar yakan Ateş, askeri personel ve Vali Köşger tarafından teselli edilmeye çalışılırken, şehidin 5 yaşındaki oğlu Abdurrahman her şeyden habersiz meraklı gözlerle etrafı seyretti.

Şehit Çavuş Ateş'in cenazesi THY kargo uçağıyla memleketi Konya'ya uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler