Şehit Uzman Çavuş'a son görev..

 Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü üs bölgesinde dün personel değişimi sırasında düşen helikopterde şehit olan Uzman Çavuş İlyas Genel için bugün Bursa'da düzenlenen törende, şehit eşi Şengül Genel, 1 yaşındaki oğlu Kaan'a sarılıp, "Yavrum şehidimden s

Şehit Uzman Çavuş'a son görev..

 

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü üs bölgesinde dün personel değişimi sırasında düşen helikopterde şehit olan Uzman Çavuş İlyas Genel için bugün Bursa'da düzenlenen törende, şehit eşi Şengül Genel, 1 yaşındaki oğlu Kaan'a sarılıp, "Yavrum şehidimden sen bana miras kaldın" diyerek ağladı.

Lice İlçesi Abalı Köyü üs bölgesinde personel değişimi sırasında dün Sikorsky tipi helikopter, kalkışı sırasında kuyruk kısmı tele çarpınca gövdesi üzerine düştü. Kazada, Uzman Çavuş İlyas Genel şehit oldu, 7 asker yaralandı.

Askerliğini 4 yıl önce Diyarbakır'da yaptıktan sonra sınava girip Uzman Çavuş olarak askerde kalan evli ve bir çocuk babası İlyas Genel'in cenazesi dün akşam askeri uçak ile annesi Nuray ve babası Eyüp Genel'in yaşadığı Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki, havaalanına getirildi. Cenaze ardından askeri hastanenin morguna konuldu.

Şehit uzman çavuşun cenazesi bugün saat 10.30'da Nuray ve Eyüp Genel çiftinin oturduğu Merkez Osmangazi İlçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Duygu dolu anların yaşandığı buradaki törende Şehit Uzman Çavuş'un "Vatan sağolsun" diyen babası, annesi, kardeşi İsa ve 2 yıl önce evlendiği eşi Şengül, gözyaşlarını tutamadılar.

"SEN BANA ŞEHİDİMDEN KALAN EN BÜYÜK MİRASSIN"

Şehit Uzman Çavuş İlyas Genel'in cenazesi daha sonra dev Türk Bayrağı'nın asıldığı mahallesinden alınarak Ulucami'ye getirildi. Burada törenin başlamasını oturarak bekleyen Şengül Genel, kucağına aldığı oğlu Kaan'a, kocasının tabutunu gösterip, "Yavrum bak orada yatan baban. Sen bana şehidimden kalan en büyük mirassın" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş İlyas Genel'in cenazesi, Ulucami'de kılınacak cuma namazından sonra düzenlenen törenle şehitlikte toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler