Şehit sayısımız 3'e yükseldi!

Van'ın Çatak İlçesi'nde dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda 1 asker, 1 köy korucusu şehit olurken, 1'i ağır 3 korucu da yaralandı.Yaralı olan bir köy korucusu kaldırıldığı Van Asker Hastanesi’nde kurtarılmadı.

Şehit sayısımız 3'e yükseldi!

Van'ın Çatak İlçesi'nde dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda 1 asker, 1 köy korucusu şehit olurken, 1'i ağır 3 korucu da yaralandı.

Yaralı olan bir köy korucusu kaldırıldığı Van Asker Hastanesi’nde kurtarılmadı. Şehit sayısı 3 oldu.

Çatışma, dün akşam saat 20.00 sıralarında Çatak İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Melkuşan Yaylası Körüklü Vadisi bölgesinde yaşandı. Bölgedeki operasyonlarını sürdüren asker ve korucular, bir grup PKK'lı teröristle karşılaşmaları üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 asker ve 1 köy korucusu şehit olurken, 1'i ağır 3 korucu da yaralandı.

Yaralılar, bölgeye sevk edilen helikopterlerle Van Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, kobra tipi helikopterlerin desteğiyle bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ağır yaralı köy korucusu kaldırıldığı Van Asker Hastanesi şehit olduğu belirtildi.

İstanbul Ümraniye doğumlu şehit er Doğan Göçer, Van'da yapılacak olan ilk törenin ardından memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi Kösedoğan köyüne uğurlanacağı belirtilirken, şehit köy korucuları Bedri Esin ile Sabri Işıkal için de Çatak ilçesinde düzenlenecek olan törenin ardından toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem