Şehit Savcı, kan davasını bitirmiş

Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın görev yaptığı İstanbul Adliyesi'nde terör  saldırısı sonucu şehit düşmesi doğum yeri olan Kayaboğaz köyü sakinlerini de yasa  boğdu.  AİLE KAN DAVASI YÜZÜNDEN GÖÇ ETTİ Köy muhtarı Mehmet Sıddık Yıldız, AA muhabirine, şehit Cumh

Şehit Savcı, kan davasını bitirmiş
Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın görev yaptığı İstanbul Adliyesi'nde terör  saldırısı sonucu şehit düşmesi doğum yeri olan Kayaboğaz köyü sakinlerini de yasa  boğdu. 
 
AİLE KAN DAVASI YÜZÜNDEN GÖÇ ETTİ
 
Köy muhtarı Mehmet Sıddık Yıldız, AA muhabirine, şehit Cumhuriyet  Savcısı Kiraz'ın ailesinin 40 yıl önce yaşanan kan davası nedeniyle köyden  ayrılmak zorunda kaldığını anlattı. Şehit Kiraz'ın ailesinin yörede tanındığını dile getiren Yıldız, köyde  hala yakınlarının bulunduğunu söyledi. 
 
KAN DAVASINI KİRAZ BİTİRDİ
 
Yıldız, şunları kaydetti: 
 
"Kan davası öncesi 80 hane olan köyden 8 hane geriye kaldı. Şehit  Kiraz'ın dedesinin karıştığı kavgada bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine  ailesi göç etmişti. İki aile arasındaki kan davası Kiraz'ın da girişimleri sonucu  15 yıl önce barışla sonuçlandı. Yaşanan saldırıyı kınıyoruz. Bizim kardeşimiz  ölmüş gibi acı yaşıyoruz." 
 
YAPANLARI LANETLİYORUZ
 
Kiraz'ın ailesiyle bir dönem husumetli olan Fahrettin Yıldız da  saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Saldırıyı yapanları kınadıklarını vurgulayan Yıldız, "Ailesinin acısı  bizim acımızdır. Dün akşam aradım, babası namaz kılıyordu, amcasıyla görüştüm  başsağlığı diledim. Köydeki yakınlarımız ailesine başsağlığı dilemeye gitti. Ben  de gideceğim. Bunu yapanları lanetliyoruz" diye konuştu. 
 
ÇALIŞARAK OKUDU, SAVCI OLDU
 
Aslen Siirtli olan ve yaklaşık 40 yıl önce Mersin'e göç eden 6 çocuklu Hakkı-Saadet Kiraz çifti kentin düşük gelirli ailelerinin yaşadığı Demirtaş Mahallesi 203'üncü caddedeki iki katlı evde yaşamaya başladı. Mersin Adliyesi'nde zabıt katibi olarak çalışırken emekli olan Hakkı Kiraz, yıllar önce merkez Yenişehir İlçesi Barbaros Mahallesi Nevid Kodallı Caddesi'ndeki Şeref Apartmanı'na taşındı.
 
'ÇOK ALÇAKGÖNÜLLÜ BİR SAVCIYDI'
 
Ailenin 15 yıllık komşusu Ferhat Taşın, Saadet- Hakkı Kiraz çiftinin uzun bir süredir şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın çocuklarına bakmak için İstanbul'da olduklarını söyledi. Ailenin tek erkek çocuğu olan Kiraz'ın şehit olmasından dolayı kendisinin ve tüm komşularının büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade eden Taşın, şunları söyledi:
 
"Mehmet Selim çok iyi bir insandı. Gazi Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi'nde okurken aynı zamanda terzilik yapıyordu. Çalışarak okudu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler