Şehit olacağını hissetti mi?

  İndirin o bayrağı şehit getirirDağlıca Taburu'ndan kalkan Sikorsky tipi askeri helikopterin  düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden Piyade Teğmen Nuri Akman'ın Samsun Vezirköprü İlçesi'ne bağlı Kızılcaören Köyü'ndeki ailesine acı haberi askeri yetkililer,

Şehit olacağını hissetti mi?

 

 

İndirin o bayrağı şehit getirir

Dağlıca Taburu'ndan kalkan Sikorsky tipi askeri helikopterin  düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden Piyade Teğmen Nuri Akman'ın Samsun Vezirköprü İlçesi'ne bağlı Kızılcaören Köyü'ndeki ailesine acı haberi askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Kurtça Akman ile eşi 47 yaşındaki Bayramiye Akman, oğullarının şehit olduğu haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Oğlunu yaklaşık bir ay önce izne geldiğinde gören anne Bayramiye Akman, ağıtlar yaktı, şehit annesini yakınları teselli etmeye çalıştı. Evin girişine de Türk bayrağı asıldı.

 

27 yıl önce geçirdiği bir trafik kazası sonucu felç olan ve işitme sorunu yaşayan baba Kurtça Akman, oğlunun şehit haberi ile yıkıldı. Maddi durumu iyi olmayan, 3 kız ve 2 erkek olmak üzere 5 çocukları olan Akman çiftine, yakınlarının ve köylülerin destek oldukları öğrenildi.

 

Şehit Nuri Akman'ın, akrabalarının desteğiyle üniversiteye gidip Türkçe Öğretmenliği bölümünü bitirdiği, atanamayınca 2 yıl önce girdiği sınavı kazanarak teğmen olmaya hak kazandığı belirtildi. 5 kardeşin en büyüğü olan Nuri Akman'ın Piyade Teğmen olarak Hakkari'de göreve başladığı ve ailesine maddi yardımda bulunduğu belirtildi.

 

"ŞEHİT GETİRİR" DEDİ, KENDİ ŞEHİT OLDU

Şehit Piyade Teğmen Nuri Akman'ın dayısı Hasan Yılmaz, bir ay önce izne gelen yeğeninin askere giden gençlerin mezarlığa diktiği bayrağı gördüğünü dile getirerek, "Bayrağı görünce 'Bu bayrağı buradan indirin, bu bayrak şehit getirir' demişti. Kendisi şehit geldi" diye konuşarak gözyaşı döktü.

 

ŞEHİT ASTSUBAY ÇAVUŞ İLK GÖREV YERİNDE ŞEHİT OLDU

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin sınır kesimindeki Dağlıca Taburu’ndan kalkan Sikorsky tipi askeri helikopterin iniş sırasında teknik arıza nedeniyle düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden, 22 yaşındaki Astsubay Çavuş Ahmet Çağlar’ın Ankara’daki baba evine ateş düştü. Helikopter teknisyeni şehit Astsubay Çavuş Çağlar’ın ilk görev yeri olan Van’da birinci haftasında şehit olduğu öğrenildi.

 

Dün saat 16.55’te Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nden 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte kalkan Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 Sikorsky tipi helikopterin Dağlıca’nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe’ye inişe geçtiği sırada güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan 5 askerden Astsubay Çavuş Ahmet Çağlar’ın Ankara’nın Keçiören İlçesi Kuşçağız Mahallesi 362. Sokak’taki evinde yas var. 

 

Eve gelen askeri yetkililer, şehidin ev kadını annesi Gülizar Çağlar’a tek erkek evladının şehit olduğu haberini verdi. Anne Gülizer Çağlar ağıtlar yakarken, boşandığı eşi şehidin babası Cemal Çağlar da acı haberi alıp eve geldi. Bir firmada evlere damacana su taşıyan şehidin babası Cemal Çağlar, evin önünde taziyeleri kabul etti.

 

Çağlar Ailesi’nin dairesinin bulunduğu apartmana büyük bir Türk bayrağı asılırken, Keçiören Belediyesi de şehidin ailesinin yaşadığı sokağa, taziye çadırı kurdu. 14 Temmuz’da ilk görev yeri Van’a giden Astsubay Çavuş Çağlar’ın Ankara Kara Havacılık’ta helikopter teknisyenliği eğitimi aldığı öğrenildi.

 

İki kız kardeşi bulunan şehidin evinin önünde sağlık görevlileri ile birlikte 2 ambulans hazır bekletildi. Şehidin baba evine Kara Havacılık’tan yaklaşık 30 Astsubay Çavuş arkadaşı da gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

 

ŞEHİT ER AKBAŞ ASKERE DAVUL ZURNALARLA UĞURLANMIŞTI 

Van’da teröristler tarafından pusuya düşürülerek ağır yaralanan ve önceki gece şehit olan Jandarma Er Ümit Akbaş’ın Fatih’teki baba ocağına ateş düştü. Şehidin amcası Savaş Akbaş’ın da 7 yıl önce Şırnak’ta şehit olduğu öğrenildi. Ümit Akbaş askere davul zurnalarla arkadaşlarının omuzlarında uğurlanmıştı.

 

Van’ın Gürpınar İlçesi Elaçmaz Köyü’nde PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek, ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Hastanesi’nde önceki gece şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Er Ümit Akbaş’ın evine ateş düştü. Askerliğinin bitmesine 28 gün kala şehit düşen Akbaş’ın ailesi ikinci şehit acısıyla yıkıldı. Ümit Akbaş’ın amcası Savaş Akbaş’ın da 2005 yılında Şırnak’ta şehit olduğu öğrenildi.

 

Şehit Akbaş’ın evi ve evin bulunduğu sokak arkadaşları tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı. Akbaş için askere giderken uğurlama töreni yapılmış. Askere davul zurnalarla arkadaşlarının omuzlarında uğurlanan Akbaş’ın oldukça neşeli olduğu dikkat çekti.

 

Şehidin cenazesini bekleyen acılı dede Lütfü Akbaş, "Biz büyük bir devletiz. Bizim ordumuz isterse, 20 dakikada, 3 günde bu şeyi kaldırır. Her gün şehidimiz oluyor. Bunu devletimizin, büyüklerimizin duyması lazım. Başbakan’ın da duyması lazım. ’Analar ağlamasın’ diyor. Analar her gün ağlıyor. Babalar, dedeler de ağlıyor" dedi. Akbaş’ın anne ve babası oğullarının cenazesini teslim almak için Van’a giderken ailesi ve yakınları evinin önünde şehidin İstanbul’a gönderilen cenazesini bekliyor. Cenaze yarın Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitiği’nde toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem