Şehit korucular toprağa verildi

 Bahçeseray'da dün gece ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki Liçan Köyü'ne baskın düzenleyen PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada köy korucuları Medeni Taylak ile Mehmet Emin Yabalak şehit olurken, Jandarma Uzman Çavuş Zafer Kızmak da

Şehit korucular toprağa verildi

 

Bahçeseray'da dün gece ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki Liçan Köyü'ne baskın düzenleyen PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada köy korucuları Medeni Taylak ile Mehmet Emin Yabalak şehit olurken, Jandarma Uzman Çavuş Zafer Kızmak da yaralanmıştı. Gece geç saatlere kadar devam çatışmalarda korucuları şehit ettiği belirtilen 1 PKK'lı silahı ile birlikte etkisiz hale getirildi.

korucu1.jpg

Bugün Bahçesaray İlçesi'nde şehit korucular için tören düzenlendi. Törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Kurma Albay Nurettin Alkan, Bahçesaray Kaymakamı Orhan Aktürk, Belediye Başkanı Hayati Orhan katıldı. 

korucu2.jpg

 

Şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı tabutları Van Asker Hastanesi'nden alınarak ambulansla Van Jandarma Filo Komutanlığı'na getirildi. Buradan helikopterle Bahçesaray'a götürülen şehitler için kılınan cenaze namazının ardından dualar okundu. Daha sonra iki şehit yaklaşık 2 bin kişinin omuzlarında köy mezarlığına kadar taşındı. Şehitlerin yakınları tören sırasında tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Şehit korucular Liçan Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler