Şehit eşinin yürek yakan feryadı

Şehit 8 polis için Malatya'da tören düzenlendi. Bakan Şahin’in konuşması sırasında bir şehit yakını bağırarak tepki gösterdi.Şehit polislerden Samet Kırcalı’nın eşi Duygu Kırcalı ise elinde Türk Bayrağı ile sitem etti: İşsiz kaldı, Başbakan’a söyleyin mec

Şehit eşinin yürek yakan feryadı

Şehit 8 polis için Malatya'da tören düzenlendi. Bakan Şahin’in konuşması sırasında bir şehit yakını bağırarak tepki gösterdi.

Şehit polislerden Samet Kırcalı’nın eşi Duygu Kırcalı ise elinde Türk Bayrağı ile sitem etti: İşsiz kaldı, Başbakan’a söyleyin mecbur kaldı da polis oldu.

 

Bingöl’ün Karlıova İlçesi Hacılar Köyü’nde teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 8 polis memuru için Malatya’da resmi tören düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı.

 

Malatya Erhaç Havaalanı’nda düzenlenen uğurlama törenine şehit yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Vasip Şahin, 2. Ordu Komutanı Orgeral Galip Mendi, Malatya milletvekilleri ile çok sayıda askeri ve polis erkan katıldı.

 

ŞEHİT YAKINLARI TABUTLARA KOŞTU

Şehit polislerin Türk Bayrağı'na sarılı naaşlarının tören alanına gelmesiyle birlikte ailelerin feryatları da yükseldi. Bazı şehit yakınları tabutların başına koşarak uzun süre ağladılar.

 

 

BAKAN ŞAHİN: HAİN EMELLERİ OLANA VATAN TOPRAĞI DAR GELECEK

Şehit polislerin özgeçmişlerin okunmasının ardından bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin şunları şöyledi:

 

“Hain emelleri olan bedbahlara karşı vatan toprağı dar gelecektir. Şehitlerimiz ve onların önünden giden vatan evlatları şerefleriyle doğdular, şerefleriyle yaşadılar, şerefleriyle şehit oldular. Bu vatan ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır. Hainler er ya da geç ellerindeki iğrenç silahları bırakacaklar, bıraktırılacaklar.”

 

ŞEHİT YAKININDAN TEPKİ

Bakan Şahin’in konuşması sırasında bir şehit yakını bağırarak tepki gösterdi. Şehit yakını güçlükle yatıştırılarak içeri alındı. Bakan'ın konuşmasının ardından şehit cenazeleri sırayla memleketlerine gönderilmeleri için uçak ve helikopterlere konuldu. Bu sırada da şehit yakınları tabutları bir an olsun yalnız bırakmadı. Şehit polislerin silah arkadaşları da gözyaşlarına boğuldu.

 

ŞEHİT EŞİNİN YÜREK DAĞLAYAN HAYKIRIŞI

Şehit polislerden Samet Kırcalı’nın eşi Duygu Kırcalı elinde Türk Bayrağı ile sitem etti. Şehit polis memuru Samet Kırcalı’nın Özel Hareket Polisi olmak istediği ancak eşinin izin vermemesi nedeniyle çevik kuvvet polisi olduğu öğrenildi. Şehidin eşi Duygu Kırcalı, ‘Ağlamıyorum’ diyerek eşiyle 12 yıllık bir aşkı olduğunu ve lisede tanıştıklarını söyledi. 1.5 yıldır evli olduklarını ifade eden Kırcalı, ‘Bu son olsun. İzmir’de aynı lisede aynı masayı paylaştık. Bakın şu saçlarım bembeyaz oldu. 'Bir gün karısı olacağım' dedim, oldum. Yazın, en başköşeye yazın bunu. İzmir’in şehidi var. Özel Harekat'tan vazgeçirttim, dağlara çıkmasına kıyamadım. Çevik kuvvet canımı yaktı, zırhlı arabaya bindirmediler. İşsiz kaldı, Başbakan’a söyleyin mecbur kaldı da polis oldu" dedi.

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Duygu Kırcalı'nın yanına giderek taziyelerini iletti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem