Şehit edenleri köylüler gördü

Kastamonu'da Başbakan Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan'ı koruyan polislere dönüşlerinde silahlı saldırı düzenleyen teröristlere bölgede ilk köylülerin rastladığı öğrenildi. 24 Nisan'da bölgedeki Çekiç Köyü'nde teröristlerin kısa süreliğine rehin aldığı köylün

Şehit edenleri köylüler gördü

Kastamonu'da Başbakan Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan'ı koruyan polislere dönüşlerinde silahlı saldırı düzenleyen teröristlere bölgede ilk köylülerin rastladığı öğrenildi.

 

24 Nisan'da bölgedeki Çekiç Köyü'nde teröristlerin kısa süreliğine rehin aldığı köylünün salıverildikten sonra konuyu jandarmaya bildirdiği ve teröristlerin eşgalini de aktardığı belirtildi.

 

Edinilen bilgilere göre, Taşköprü ilçesine bağlı Sarıkavak köyünde yaşayan 30 yaşlarındaki bir erkek köylü, mantar toplamak için dağda dolaşırken, bir dere içinde 6 kişilik silahlı bir grubun yemek yediğini gördü. Uzaklaşmaya çalışırken fark eden 6 terörist köylüyü rehin aldı. Köylünün yanındaki ekmeğini alan teröristler, "köyünü yakarız" diyerek siyasi baskı uyguladı. Köylüyü yemek getirmesi ve BDP'ye oy vermesi şartıyla salıveren teröristlerin Ilgaz Dağı'nda olduğu kaydedildi.

 

Teröristlerin rehin aldığı kişinin verdiği bilgilere göre teröristler ile arasında şu diyalog geçti:

Terörist: Bize yemek lazım.

Köylü: Benim yanımda bir ekmek var

Terörist: Tamam çıkar

Terörist: Bu yetmez, bize başka yemek de lazım

Köylü: Yanımda bu kadar var, başka yok

Terörist: Köyden getirirsen sana bir şey yapmayız, köyüne saldırmayız.

Köylü: Gider getiririm

Terörist: Getir ama polise, jandarmaya haber verirsen köyü yakarız, aileni ve seni öldürürüz.

Köylü: Tamam

Terörist: Sen hangi partiye oy vereceksin bakalım?

Köylü: Büyüklerim bilir, ben pek karışmam.

Terörist: BDP'ye vermelisin tamam mı?

Köylü: Peki tamam,

Terörist: Bak biz Diyarbakırlıyız. Bizim partiye oy verirsen, bize de ekmek, yemek getirirsen sana bir şey yapmayız, ailene, köyüne bir şey yapmayız.

Yaşanan bu diyalogların ardından teröristler köylüyü ekmek getirmesi karşılığında serbest bıraktı. 6 erkek teröristin oldukça kirli göründüğü ve gıda sıkıntısı çektiği belirtildi.

 

Teröristlerden ekmek getirme bahanesiyle uzaklaşan köylü, daha uzak olan kendi köyü yerine teröristlere en yakın olan Çekiç köyüne gitti. Köy muhtarı Şaban Horoz ile görüşerek durumu aktardı. Beraber jandarmaya haber verdiler, ancak saldırıya kadar teröristlerin izine rastlanılmadığı belirtildi.

 

S.M. adlı köylünün evli olduğu, 2 çocuğu ve eşiyle beraber ihbar sonrası güvenlik için ilçe dışına çıkartıldığı iddia edildi. Teröristlerin elinde bir süre rehin kalan köylü teröristleri, "bozuk Türkçe konuşan, çok pis kokan, sakal ve bıyıkları uzamış, PKK'lıların kıyafetinde 6 erkek" olarak tarif ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler