Şehit BDP'li Sakık'ın akrabası çıktı

 BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Dağlıca'daki çatışmada şehit düşen Muş doğumlu Piyade Onbaşı İsa Sayın'ın akrabası olduğunu bildirdi.  Sakık, çatışmayı dün sabah saatlerinde Muş'ta öğrendiğini dile getirdi. Sakık, İsa Sayın'ın ve ailesinin uzun yıllard

Şehit BDP'li Sakık'ın akrabası çıktı

 

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Dağlıca'daki çatışmada şehit düşen Muş doğumlu Piyade Onbaşı İsa Sayın'ın akrabası olduğunu bildirdi.

 

 Sakık, çatışmayı dün sabah saatlerinde Muş'ta öğrendiğini dile getirdi. Sakık, İsa Sayın'ın ve ailesinin uzun yıllardır Mersin'de yaşadığını belirterek, şunları ifade etti:

''1993'lü yıllarda faili meçhullerden, köy yakmalardan bu aile de payına düşeni almıştı, evler yakılmıştı ve Mersin'e yerleşmişlerdi. Hem aile bağlarımız var hem kapı komşuluğumuz var. 1993'lü yıllarda hepimiz tespihin taneleri gibi koptuk. Oğulları da Hakkari'de askerlik yapıyordu. Bugün 2-3 kez ailesiyle, dedesiyle, babasıyla görüştüm. Babası bana 'amca' diye hitap eder. Acılarını paylaştım. Onların da bizden beklentileri var; 'bu acıları durdurun. Devlet, hükümet, parlamento bu acıları durdurmalıdır, barışı sağlamalıdır, çocuklarımızı kaybettik ama bundan sonra başka çocuklar hayatını kaybetmesin' diyorlar.''

 

Sakık, yakınlarının şu anda Mersin'de olduğunu, kendisinin de yakın bir tarihte aileye taziyeye gideceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem