Şehit babasından son dokunuş

Helikopter kazasında şehit olan uzman çavuş Muharrem Saygün ve Piyade Teğmen Nuri Akman, Samsun'da toprağa verildi.Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan piyade uzman çavuş Muharrem Saygün (26), Samsun'un Havza ilçesinde toprağa

Şehit babasından son dokunuş

Helikopter kazasında şehit olan uzman çavuş Muharrem Saygün ve Piyade Teğmen Nuri Akman, Samsun'da toprağa verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan piyade uzman çavuş Muharrem Saygün (26), Samsun'un Havza ilçesinde toprağa verildi.

 

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosu'nda düzenlenen törenin ardından Saygün ile aynı kazada şehit olan Piyade Teğmen Nuri Akman'ın cenazeleri, askeri kargo uçağıyla Merzifon Askeri Havaalanı'na getirildi.

 

HELALLİK İÇİN BABA EVİNDE

Buradaki karşılama törenine, şehitlerin yakınları ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile mülki ve askeri erkan katıldı.

 

Şehit Teğmen Akman'ın cenazesi, toprağa verileceği Samsun'un Vezirköprü ilçesine gönderilirken, Saygün'ün cenazesi helallik alınması için Amasya'nın Suluova ilçesi Girne Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

 

"KEFEN SANA YAKIŞMADI"

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muharrem Saygün'ün cenazesi memleketi Samsun'un Havza İlçesi Eymir Köyü'ne getirildi. Şehit Saygün için köy mezarlığında tören düzenlendi. Törene Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Samsun Vali Yardımcıları Hasan Özhan ve Haluk Şimşek, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Abdullah Doğan, Merzifon 5'inci Anajet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Güneykaya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan üyeleri ve şehidin yakınları katıldı.

 

Cenazenin, törenin yapılacağı alana getirilişi sırasında şehit eşi Aslı Saygün, "Kefen sana yakışmadı. Çıkarın eşimin kefenini" diyerek ağıt yaktı. Şehit eşini kadın subay teselli etmeye çalıştı. Şehit babası Kadir Saygün ve şehit annesi Muazzez Saygün tören süresince gözyaşlarına boğuldu.

 

Burada helallik alınmasının ardından şehit Saygün'un naaşı, cenaze töreninin düzenleneceği Samsun'un Havza ilçesi Eymir köyüne götürüldü.

 

ŞEHİT TEĞMEN AKMAN'IN CENAZESİ

Askeri uçakla Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde 5'inci Ana Jet Üssü'ne getirilen şehit Teğmen Nuri Akman'ın cenazesi karayoluyla memleketi Samsun'un Vezirköprü İlçesi Kızılcakoru Köyü'ne getirildi. Burada yapılan törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanısıra askeri yetkililer ve şehit ailesinin yakınları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Törenin ardından şehit Teğmen Nuri Akman gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

FOTOĞRAFI ÖPMEK İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Erzurum Atatürk Üniversitesi Türkçe öğretmenliğinden mezun olan Nuri Akman'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, köy meydanına getirildiği zaman yakınları askerin taşıdığı fotoğrafı öpmek için izdiham çıkardı. Anne Bayramiye Akman gözyaşlarını tutamadı. Geçirdiği trafik kazası sonra felç olan ve gözleri görmeyen acılı baba ise tabutun başına yakınlarının yardımıyla götürüldü. Acılı aileyi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Samsun Valisi Hüseyin Aksoy teselli etmeye çalıştı. Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından şehidin yakınları yüzünü görmek isteyince tabutun üzerindeki Türk Bayrağı çıkarılıp, tabut açılarak yakınlarına gösterildi.

 

GÖZLERİ GÖRMEYEN BABA SON KEZ DOKUNDU

Gözleri görmeyen baba Kurtça Akman ise oğlunun yüzüne son bir kez dokunup ardından elini kokladı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törenin ardından Piyade Teğmen Nuri Akman gözyaşları ve tekbir sesleri arasında köy mezarlığında defnedildi.

 

"ASKERLİĞİ SEVDİĞİ İÇİN ÖĞRETMENLİK YAPMADI"

Şehidin dayısı Hasan Yılmaz, yeğeninin askerliği sevdiği için öğretmenlik yapmak istemediğini ve yaklaşık 2 yıl önce mülakatlara katılarak teğmen olduğunu dile getirdi. Yılmaz, şehidin göreve çıkmadan 1-2 saat önce ailesini arayıp konuştuğunu dile getirerek, "Dedesi hasta olduğu için onu sordu. Anne ve babasıyla konuştu. Onlara harçlık gönderdiğini söyledi. Annesi, babası 3 kardeşi ve amcasıyla birlikte toplam 12 kişi köyde küçük bir evde yaşıyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem