Şehit ailesine verilen haberle ilgili valilikten açıklama

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, İlçe Kaymakamı Mustafa Pala'nın şehit polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine şehadet haberini vermek üzere giderken herhangi bir basın mensubunu davet etmediği bildirildi.Hatay Valiliği'nce yapılan açıklamada, "16 Ey

Şehit ailesine verilen haberle ilgili valilikten açıklama

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, İlçe Kaymakamı Mustafa Pala'nın şehit polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine şehadet haberini vermek üzere giderken herhangi bir basın mensubunu davet etmediği bildirildi.

Hatay Valiliği'nce yapılan açıklamada, "16 Eylül 2015 Çarşamba günü bazı internet haber portallarında yer alan ve 15 Eylül 2015 Salı günü Hakkari'de menfur terör saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine acı haberin kameralar eşliğinde verildiği yönündeki iddialar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun bulunmuştur. Şehit polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine şehadet haberini vermek üzere giden İlçe Kaymakamı ve diğer görevliler tarafından herhangi bir basın mensubu davet edilmemiştir. Müteveffanın evine intikal edildiği zaman şehadet hadisesi sosyal medyada yer almaya başlamış ve bu kapsamda aralarında basın mensuplarının da bulunduğu bazı kişilerin eve geldikleri görülmüştür. Şehadet olayı haber verilmeden önce basın mensupları ve yakın akraba dışındaki diğer kişiler oda dışına davet edilmiştir. Ziyaret esnasında şehidin akraba ve komşularının arasına karışarak içeriye giren ismi ve bağlı olduğu haber ajansı Valiliğimizce bilinen basın mensubu tarafından söz konusu görüntülerin basın ahlakına aykırı şekilde gizli olarak çekildiği ve servis edildiği tespit edilmiştir. Ahlaki ve insani değerlere aykırı şekilde çekilen görüntüler dolayısıyla sorumluları esefle kınıyor, bu hususu kamuoyunun takdirlerine saygı ile sunuyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem