Şehit ailesine bu yapılır mı?

 Foça’da 20 gün önce askeri aracın geçişi sırasında bombanın patlatılması sonucu şehit düşen er Özkan Ateşli’nin baba ocağı, önceki gün de icra müdürlüğünden gelen evrakla sarsıldı.  Esenyurt’ta Şehitler ve Gaziler Parkı’nın hemen yanındaki, devasa ve lük

Şehit ailesine bu yapılır mı?

 Foça’da 20 gün önce askeri aracın geçişi sırasında bombanın patlatılması sonucu şehit düşen er Özkan Ateşli’nin baba ocağı, önceki gün de icra müdürlüğünden gelen evrakla sarsıldı.

 

 Esenyurt’ta Şehitler ve Gaziler Parkı’nın hemen yanındaki, devasa ve lüks sitelerin gölgesindeki gecekonduda yaşayan, 2 çocuk babası, kağıt toplayıcısı şehidin babası Hamdi Ateşli (50), “Elektrik sayacım bozuktu.

BEDAŞ’ı kaç kez aradım. Gelip değiştirdiler. Sonra faturalarım okunmuyordu, en son da bana 1250 TL borç çıkardılar. Oğluma para gönderemiyordum, borcu nasıl ödeyeyim. Sonra da icradan bu kağıt geldi” diye konuştu.

 

Cuma günü son

 

BEDAŞ’ın avukatları ile görüştüğünü, Cuma gününe (yarın) kadar borcu ödemesi gerektiğini söyleyen Hamdi Ateşli, şöyle konuştu: “Borç, avukatlık ücreti ve faiziyle beraber olmuş 1560 TL. Gaziosmanpaşa 5’inci İcra Müdürlüğü’nden gelen kağıtla şok oldum. Aradım, ödeyemeyeceğimi söyledim. Dinlemediler. Oğlumu bu vatana şehit verdim.

Günlük yevmiyemizi çıkartırsak şükrediyorum. Daha oğlumun bedeni mezarında soğumadı. Sokaktaki bayraklar hâlâ dururken icra takibi başlattılar. Kıymetimiz yokmuş onu anladım. Oğlum öldükten sonra İzmir’den belediye başkanları kalktı geldi. Ama ne başbakan ne cumhurbaşkanı ne de bakan, kimse evime gelmedi. Çok sözler verildi. Hepsi havada kaldı.

Evimin hali ortada. 6 aylık torunum Alper hastalandı. Her gece ateşleniyor. Evde mikrop kapmasın diye akrabalara gönderiyorum akşamları. Eşi Dilara’nın zaten psikolojisi bozuldu. Komşuya gidiyorum diye evden çıkıyor. Akşam oldu mu dönmüyor. Onu eşinin mezarının başında buluyoruz.” 

.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem