Şehit ailesi komutanı şok etti

Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasından sonra şehit evlerine acı haberi ulaştıran komutana şehit yakınlarından tepki geldi.Afyonkarahisar 'da 500. İstihkam Komutanlığı deposunda meydana gelen patlama da şehit olan TÜBİTAK'da araştırma görevlisi olan

Şehit ailesi komutanı şok etti

Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasından sonra şehit evlerine acı haberi ulaştıran komutana şehit yakınlarından tepki geldi.

Afyonkarahisar 'da 500. İstihkam Komutanlığı deposunda meydana gelen patlama da şehit olan TÜBİTAK'da araştırma görevlisi olan Burak Umut Gedik'in (27) İstanbul Beşiktaş'taki evine sabah saatlerinde biri Tabip Binbaşı iki rütbeli asker gelerek aileye şehit haberini verdi. Şehidin dayısının gelen askerlere "Komutanım geç kalmadınız mı? Biz haberi internet sitelerinden öğrendik" diye tepki gösterdiği öğrenilirken, teyzesi de ''Bu şehitlik olayı değil. Katliamdır. Devlete karşı her türlü davayı açacağız'' dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Burak Umut Gedik, kısa dönem askerliğinin acemi eğitimini Samsun'da tamamladı. Geçtiğimiz Cuma günü yemin töreni yapılan Gedik, iki günlük dağıtım izninde İstanbul'a gelerek ailesiyle hasret giderdi. Pazar günü de Afyonkarahisar'daki usta birliğine teslim olan Gedik, Ataköy Kışlacık Köyü'nde konuşlu 500. İstihkam Ana Komutanlığı Deposu'nda meydana gelen patlamada birliğine katıldıktan üç gün sonra 24 askerle birlikte şehit oldu.

TÜBİTAK'da çalışıyordu

Ailesi, şehit haberini dün öğle saatlerinde aldı. Babasını 5 yıl önce kaybeden ve CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik'in yeğeni olan Burak Umut Gedik'in annesi ve kız kardeşinin haber sonrası fenalaştığı ve doktor gözetimde oldukları belirtildi. Bugün sabah saatlerinde biri Tabip Binbaşı iki rütbeli komutan ailesinin, Beşiktaş Şair Nedim Caddesi Numara 44'deki evine geldi. Aileye şehit haberi verildiği ve şehidin dayısının komutana, "Geç kalmadınız mı?" diye tepki gösterdiği belirtildi.

DNA testi için örnek alındı

Öte yandan, eve gelen Tabib Binbaşının DNA testi için aileden örnek aldığı belirtildi.

Yakınlarının yanı sıra Burak Umut Gedik'in evine İzmit TÜBİTAK'tan yetkililer gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Taziye için gelenleri kapuda karşılayan şehidin teyzesi ise gazetecilere, ''Bunun şehitlikle ilgisi yok. Katliamdır. Devlete karşı her türlü davayı açacağız. Silah tutmasını bile bilmeyen acemi askeri cephaneliğe nasıl sokarlar'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem