Şehit ailelerine devlet eli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörist cenazelerine katılan Barış ve Demokrasi Partisi kadın milletvekillerini sert dille eleştirdi. Bdp'li kadın vekillerin terörist cenazelerini tahrik ve istismar amacıyla kullandıklarını söyleyen Erdoğan, "Kendileri sa

Şehit ailelerine devlet eli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörist cenazelerine katılan Barış ve Demokrasi Partisi kadın milletvekillerini sert dille eleştirdi. Bdp'li kadın vekillerin terörist cenazelerini tahrik ve istismar amacıyla kullandıklarını söyleyen Erdoğan, "Kendileri safahat içinde yaşarken gencecik insanları dağa gitmeye, terörist olmaya teşvik eden bu anlayışı kınıyorum. Bu milletvekillerinin ağıtlar yakan anneleri istismar edecek kadar kalpleri taş hale gelmiş." dedi.

Rixos Otel'de düzenlenen 'Eşi Vefat Etmiş Kadınlar için Sosyal Yardım Programı Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, geçen hafta Türkiye'de iki kadın profilinin ortaya çıktığını söyledi. Bu profillerden birinin Bdp'li kadın milletvekillerinin terörist cenazelerini tahrik anlamında kullanması şeklinde ortaya çıktığını söyleyen Erdoğan, Bdp'li kadın milletvekillerine ağır eleştirilerde bulundu. Kendileri safahat içinde yaşarken gencecik insanları dağa gitmeye, terörist olmaya teşvik edenlerin büyük bir yanlış içinde olduklarını kaydeden Erdoğan, ağıtlar yakan anneleri istismar edecek kadar kalpleri taş hale gelen Bdp'li vekillerin anlayışına şu sözlerle tepki gösterdi: "6-7 yaşındaki çocukların eline taş veren, molotof kokteyli veren Serap yavrumuzu öldüren anlayış bu anlayıştır. O taş kalpliler sırtını sıvazladıkları teröristlerle aynı kana bulaşıyorlar."

HATİCE BELGİN KARDEŞLİĞİMİZİN SİMGESİ

İkinci kadın profiline Bingöl'de Bayram alışverişine çıktığı sırada canlı bombanın üzerine atlayan Hatice Belgin'i örnek gösteren Erdoğan, "3 çocuğuyla Bayram alışverişine çıkan merhum anne, canlı bombanın üzerine atladı. Hatice kardeşimizi orada kaybettik. Biz annelik duygusunun ne olduğunu anlayamayız. İşte bu hadiseyi görünce anneliğin ne kadar kutsal olduğunu idrak ediyoruz. 3 çocuğun gözü önünde çocuklarını kurtarmak için gözünü kırpmayan bu anne bizim kadim kardeşliğimizin asla unutulmayacak abidesidir. Hatice Belgin bu toprakların yetiştirdiği sayısız kadından biridir." diye konuştu.

Türkiye'de 'Bize anne demeyin' diyen kadınların bulunduğunu söyleyen Erdoğan, anneliğin ne yüce makam olduğunu yaşayanın bileceğini aktardı. Erdoğan, "Bu toprakların ismi Anadolu'dur. Babadolu değil. Annelerinin ayaklarının altını öpsünler ben öptüm yine öperim. Hanım kardeşlerimizin ağlamasına yoksul ve aç açıkta kalmasına rıza göstermeyeceğiz. İhtiyaç sahibi 150 bin hanım kardeşimize sahip çıkacağız." dedi.

ŞEHİT AİLELERİNDEN 2 KİŞİ DEVLETTE İŞE ALINACAK

Terör şehitlerinin ailelerine dönük yeni bir düzenleme yaptıklarının altını çizen Başbakan Erdoğan, "Şu ana kadar şehit ailelerinden 1 kişiyi işe alıyorduk onu 2 kişiye çıkarıyoruz. Bakanlar Kurulu'nda talimatını verdim terör kurbanı olan teröristler tarafından öldürülen aileye de aynı yardımı devlet olarak vereceğiz. Devlette istihdam sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem